Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNE KALKULACIJE

Evo što Hrvatskoj treba za četvrtfinale Eura, možemo proći i uz poraz od Engleza

31.03.2021.
u 06:57

– Čuli smo da je A-reprezentacija odgodila termin treninga kako bi mogla pratiti našu utakmicu protiv Švicarske, htjeli su nas gledati. To je lijepo čuti i znati, drago mi je da na kraju termin treninga nisu uzalud odgađali – kaže Bišćan

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija danas u 18 sati imat će priliku ispisati novu stranicu naše nogometne povijesti. U trećem kolu skupine D na Europskom prvenstvu za igrače do 21 godine snage će odmjeriti s Engleskom.

Brojne su kalkulacije za prolazak skupine. Moguće je da pobijedimo i ispadnemo, ali i da izgubimo i prođemo! Ako pobijedimo Engleze, moramo računati na pobjedu Portugala protiv Švicarske, ili remi. Pobjeda Švicaraca komplicira nam situaciju. Pobijede li Švicarci, primjerice, s 1:0, Švicarska bi u krugu imala razliku pogodaka 3:3, kao i Hrvatska, a Portugal 1:1. Hrvati i Švicarci u tom bi slučaju išli dalje. Prvi bi u skupini bio onaj s ukupnom boljom razlikom pogodaka.

Pobjeda Portugala...

Prvo mjesto nama bi donijela eventualna pobjeda nad Engleskom od dva ili više pogodaka razlike. U slučaju našeg remija, opet nam odgovara bilo kakva pobjeda Portugala ili remi, nikako pobjeda Švicaraca. Ako Hrvatska izgubi od Engleske, za naš prolazak morao bi se zatvoriti krug od tri momčadi s po tri boda. Portugal bi morao dobiti Švicarsku. Ako budemo izjednačeni, o prolasku dalje odlučivala bi ukupna razlika pogodaka. Poraz od dva ili više pogodaka protiv Engleske izbacuje nas iz svih varijanti za prolazak.

S Englezima smo igrali i prije dvije godine u Italiji, također u trećem kolu. Završilo je 3:3, a Hrvatska se triput vraćala iz rezultatskog zaostatka, dvama pogocima Josipa Brekala (39. i 82.), odnosno Nikole Vlašića (62.). Prije toga, Englezi su s 2:1 dobili dvije natjecateljske utakmice u doigravanju za turnir 2015. godine. U Wolverhamptonu im je 10. listopada 2014. godine pobjedu donio Harry Kane, a četiri dana kasnije u Vinkovcima Will Hughes. U obje utakmice za nas je zabio Marko Livaja.

Ovaj put pred našim mladim nadama stajat će momčad čija ukupna tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi čak 325,5 milijuna eura! Callum Hudson Odoi (Chelsea, 35 milijuna eura), Curtis Jones (Liverpool, 30), Ben Godfrey (Everton, 25), Dwight McNeil (Burnley, 22), Ryan Sessegnon (Hoffenheim, 20) prvih je pet najskupljih igrača mlade engleske vrste.

Igor Bišćan do pred sam početak utakmice kalkulirat će sa sastavom.

– Još moram vidjeti u kakvom će stanju pojedini igrači biti do pred sam početak utakmice. Nekolicina igrača osjeća posljedice utakmice sa Švicarskom – počeo je Bišćan.

Izbornik je potvrdio da će na gol opet Dominik Kotarski.

– Kotarskog sam stavio protiv Švicarske jer sam smatrao da će nam više odgovarati po stilu igre. Zadržao je koncentraciju i ispravio pogreške. A Šemper je osjetio probleme sa zapešćem.

Bišćan je također naglasio:

– Mi i Engleska u potpuno smo suprotnom psihološkom momentu, svi su više očekivali od njih, ovo što prikazuju nije bilo dovoljno dobro za njihove standarde. Moramo misliti na sebe, oni su još uvijek moćni, a u nekim kombinacijama mogu i proći dalje. Znamo da će gristi i biti maksimalno ozbiljni, svjesni smo da nas očekuje jako teška utakmica.

Kako će se Hrvatska postaviti protiv Engleza?

Nećemo mijenjati igru

– Mi nećemo bitnije mijenjati koncepciju i način igre, ali sigurno da nećemo ni srljati. Ne bi bilo pametno Englezima ostaviti previše prostora, imaju moćne pojedince kojima odgovara izolacija u igri. I ti dečki rade razliku, tako da moramo biti pametni i gusti, korigirati jedni druge, individualno se braniti. I u svakom trenutku biti opasni prema naprijed, to smo dobro radili protiv Švicarske. Da, osluškivat ćemo i što se događa na drugoj utakmici, pa prema tom i našem rezultatu vući poteze s klupe.

Bišćan je otkrio jedan zgodan detalj.

– Čuli smo da je A-reprezentacija odgodila termin treninga kako bi mogla pratiti našu utakmicu protiv Švicarske, htjeli su nas gledati. To je lijepo čuti i znati, drago mi je da na kraju termin treninga nisu uzalud odgađali. I mi pratimo njih, više nego oni nas. Hrvatska A-selekcija je perjanica našeg nogometa, svi ovi dečki gledaju prema A-vrsti, sanjaju da će jednoga dana biti tamo i zaigrati uz svoje idole. No za sada stvarno pošteno ginu za dres U-21 reprezentacije – zaključio je Bišćan.

Komentara 4

KR
kristov
08:36 31.03.2021.

Igra se na pobjedu, uvijek i sada, a što će drugi učiniti to ćemo vidjeti. Da se igra za govno, treba ići na pobjedu! Nadam se da se ne će dogoditi rukometni rasplet i da nas izbace baš onako kako nam ne odgovara.

ON
ON
09:51 31.03.2021.

Sretno decki.Svi smo uz vas.Pobjeda!!!!!!!

DH
dalibor.hren
09:23 31.03.2021.

Samo kalkulacije! Pobjeda, i to je to, poraz, Adio Mare...nismo zaslužili drugi krug!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije