Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Areni

Evo snimke koja potvrđuje da Slovenci nisu pokradeni protiv Njemačke

Slovenija - Njemačka
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
16.01.2018.
u 08:55

Snimka daje za pravo sucima jer je na njoj očito kako se Blagotinšek nije nalazio na propisanoj udaljenosti od najmanje tri metra u trenutku kad su Nijemci izveli loptu s centra.

Slovenija i Njemačka podijelile su bodove u drugom kolu Europskog prvenstva (25:25) nakon prave drame u završnici susreta.

 

Momčad Veselina Vujovića vodila je veći dio susreta, a kad su sedam sekundi prije kraja zabili pogodak za 25:24, Slovenci su pomislili kako su ostvarili veliku pobjedu. Nijemci su brzo pokušali izvesti loptu s centra, no Blaž Blagotinšek zaustavio je njihov pokušaj udarca na gol – kako se kasnije utvrdilo, na nedopuštenoj udaljenosti od njemačkog igrača.

Nijemci, su potom izvršili snažan pritisak na litvanske suce zbog posljednjeg pogotka Slovenije za koji su tvrdili da je neregularan zbog prijestupa strijelca Blaža Janca te zbog Blagotinšekova poteza. Suci su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke odlučili priznati slovenski gol, ali i dosuditi sedmerac za Njemačku uz crveni karton Blagotinšeku.

Slovenija - Njemačka
1/18

Tobias Reichmann potom je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25:25.

Snimka daje za pravo sucima jer je na njoj očito kako se Blagotinšek nije nalazio na propisanoj udaljenosti od najmanje tri metra u trenutku kad su Nijemci izveli loptu sa centra. Pravila kažu da se takva opstrukcija igre kažnjava izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika.

To pravilo uvedeno je 2015. godine, a nevjerojatno je da su ga se suci uspjeli sjetiti u tim dramatičnim trenucima.

Slovenija - Njemačka
1/18

Komentara 104

Avatar southman
southman
09:14 16.01.2018.

Mislim da je došlo vrijeme da Erjavec, kao dokazano najpošteniji političar sa ovih prostora, uvede svoju pravdu u Europsko prvenstvo !?

Avatar kenj@c
kenj@c
09:16 16.01.2018.

Jučer kaže novinar VL da su nijemci pobijedili uz pomoć suca.danas skroz druga priča al od isprike ništa!?

PI
pipnicar
09:12 16.01.2018.

Na slici se vidi da arbitri nisu muljali pa je presuda za slovence neprihvatljiva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije