Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODRŽANA SKUPŠTINA

HNS u plusu više od 26 milijuna kuna, Kustić zaziva novi stadion u Zagrebu

Zagreb: Davor Šuker zakazao obraćanje medijima pa se nije pojavio zbog bolesti
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
17.03.2022.
u 21:28

"Vjerujem da će aktualna godina biti još uspješnija, još bolja i još bogatija vrhunskim sportskim i poslovnim rezultatima," kazao je Kustić istaknuvši kako je dogovor o prodaji TV prava povijesno važan iskorak za hrvatski nogomet i naše klubove

U zagrebačkom hotelu Sheraton održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, kojom je rukovodio predsjednik HNS-a Marijan Kustić. Skupštini je prisustvovalo 68 zastupnika, uz 11 odsutnih. Članovi Skupštine usvojili su završni račun za 2021. godinu, koji je predstavila voditeljica odjela financija i računovodstva, Ružica Bajrić. Ostvareni su prihodi od 286.510.776,64 kn te rashodi u iznosu od 260.107.490,26 kn, odnosno višak prihoda nad rashodima u iznosu od 26.403.286,38 kn.

Najveći prihodi ostvareni su od djelatnosti i to: prihodi od sudjelovanja A reprezentacije na Europskom prvenstvu, prihodi od marketinga, TV prava, ulaznica i opreme. Najveći rashodi odnose se na aktivnosti saveza, odnosno organizaciju utakmica svih reprezentacija, na razvoj i unapređenje, nogometa, rashodi za zaposlene, amortizacija, donacije i ostali rashodi.

Predsjednik HNS-a je naglasio kako je 2021. bila sjajna za Hrvatski nogometni savez dodavši kako se nada da će aktualna godina biti još bolja.

"Vjerujem da će aktualna godina biti još uspješnija, još bolja i još bogatija vrhunskim sportskim i poslovnim rezultatima," kazao je Kustić istaknuvši kako je dogovor o prodaji TV prava povijesno važan iskorak za hrvatski nogomet i naše klubove.

"Zahvaljujem Hrvatskom Telekomu i Supersportu na povjerenju te sam uvjeren u vrlo uspješnu suradnju kroz koju ćemo komercijalno, marketinški i PR-ovski dodatno ojačati našu Prvu ligu i druga natjecanja. Dogovorenih 44 milijuna eura u četiri godine bit će izuzetno važan doprinos budžetima naših klubova te će osigurati daljnji razvoj nogometa u zemlji," rekao je između ostalog Kustić.

istaknuo je i kako je vodstvo HNS-a imalo sastanak s gradonačelnikom Zagreba Tomislavom Tomaševićem.

"Imali smo sastanak i s gradonačelnikom Tomaševićem, Zagreb treba imati novi stadion, zalagat ćemo se da to bude na mjestu gdje je sada Maksimir. Kada govorimo o nacionalnom stadionu, za mene je nacionalni stadion tamo gdje igra Hrvatska, a mi ćemo svakako uvijek zastupati i apelirati na poboljšanje te stadionske infrastrukture diljem zemlje. Jako nas raduje izgradnja novog stadiona u Osijeku," kazao je.

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
22:09 17.03.2022.

Napravite stadione po županijama u temelje nogometa ulažite.

DU
Deleted user
23:15 17.03.2022.

Biti će Paških ovaca i za Kustića i za Dabu!

RA
radolizem
23:10 17.03.2022.

Marijan Kustić očito podržava divljaštvo? Naime, da ne podržava, nadležna tijela HNS-a bi, s nepravomoćnom presudom Bočkaju istoga suspendirali iz svih natjecanja na određeni broj utakmica. Ne treba puno, dovoljno je 6, najviše 8 utakmica da se javnosti pošalje jasna poruka kako HNS ne podržava činjenje kaznenih djela. Naravno, Kustić to neće pokrenuti, lakše je pričati bajke o stadionu nego kazniti počinitelje kaznenih djela. Djela, a ne riječi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije