Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Puni kao brod

Evo koliko je Dinamo zaradio plasmanom u Ligu prvaka!

Dinamo slavlje
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
27.08.2019.
u 22:52

Ne zaboravimo da je trijumf Dinama razveselio i ostale hrvatske prvoligaše jer će svaki od njih narednih dana postati bogatiji za tri milijuna kuna!

Svladavši norveški Rosenborg s ukupnim rezultatom 3:1, Dinamo je po sedmi puta u povijesti izborio nastup u Ligi prvaka.

Samim time je ostvario i rekordnu zaradu u nekom europskom natjecanju budući da nagradni fond u Ligi prvaka nikada u povijesti nije bio veći (2.04 milijarde eura).

Dinamo je samo za plasman u grupnu fazu natjecanja osvojio 15.25 milijuna eura, ali to je tek početak priče.

Modri će uz navedenih 15 milijuna eura dobiti još otprilike osam na temelju klupskoga koeficijenta stečenog u posljednjih deset godina, a na računu će pronaći i dodatna dva milijuna iz UEFA-inog marketinškog fonda.

Zbrojeno, pobjeda protiv Roseborga hrvatskom je prvaku donijela ukupno 25 milijuna eura (euro gore ili dolje), s time da zarada, naravno, tu neće stati.

Svaki osvojeni bod u skupini vrijedan je 900 tisuća eura, a kada se već razbacujemo novcima, dodajmo priči i to da bi Dinamu plasman među 16 najboljih na račun donio još 9.5 milijuna eura.

Naravno, Dinamo je već i na putu do Rosenborga zaradio 'nekakvu siću', ali prava stvar po maskimirsku upravu govori da će mnogim igračima nastupi u Ligi prvaka dići cijenu. Kome i koliko, sada je nezahvalno nagađati, ali to je stavka koja će se s vremenom također pozitivno odraziti na poslovanje.

Ne zaboravimo da je trijumf Dinama razveselio i ostale hrvatske prvoligaše jer će svaki od njih narednih dana postati bogatiji za tri milijuna kuna!

Ključne riječi

Komentara 30

Avatar Mrki medvjed
Mrki medvjed
22:58 27.08.2019.

Hoće li uprava Hajduka odbiti novac?!

BR
Brandfackel2
23:01 27.08.2019.

Bravo Dinamo, bravo BBB... Dinamo bi morao imati i kontrolni mehanizam kako će ostali prvoligaši trošiti te milijune koje im je Dinamo donio. Posebnu pozornost treba usredotočiti na Hajduk da novce ne troše na drogu i rođendanske poklone Budi Lončaru..

PR
prajdali100
23:01 27.08.2019.

Gledao na Arena3 ! Srpski komentator je očajan što nije u I poluvremenu Rosenborg poveo 2:0. Nije mu jadniku jasno kako je Gojak uspio postići onakav gol !!! Koji bolesnik,strašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije