Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pjongčang

Evo koji će debitant na ZOI nositi hrvatsku zastavu na zatvaranju Igara

Hrvatski bob
Foto: Reuters
1/6
24.02.2018.
u 18:22

Odluka o nositelju zastave na ceremoniji zatvaranja igara donesena je na sastanku članova Misije HOO-a i vođa ekipa sportova

Pilot hrvatskog boba dvojca i četverca Dražen Silić nosit će hrvatsku zastavu na ceremoniji zatvaranja XXIII. Zimskih olimpijskih igara koja će započeti u nedjelju u Pjongčangu u 12 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Odluka o nositelju zastave na ceremoniji zatvaranja igara donesena je na sastanku članova Misije HOO-a i vođa ekipa sportova čiji predstavnici još borave u Olimpijskom selu u Pjongčangu a konkurenti Siliću bili su sanjkašica Daria Obratov i nordijac Krešimir Crnković.

Hrvatski bob
1/6

Od tri debitanta na ZOI-u u odabiru je presudila činjenica da je Silić s posadom boba jedini od predloženih kandidata kroz kvalifikacije izborio izravan plasman na ZOI te je i nastupio na Igrama u dvjema zasebnim disciplinama - bobu dvosjedu i bobu četverosjedu.

Silić će biti drugi hrvatski bobist koji će nositi hrvatsku zastavu na zatvaranju ZOI, a prije njega čak na tri ZOI ta čast pripala je njegovom prethodniku za upravljačem boba četverosjeda i sadašnjem vođi bob reprezentacije Ivanu Šoli. Dva puta zastavu na zatvaranju je nosio Vedran Pavlek, jednom Siniša Vukonić, dok je na prošlim ZOI u Sočiju nositeljica zastave na ceremoniji zatvaranja igara bila nordijka Vedrana Malec.

Dražen Silić je rođen 25. svibnja 1985. godine u Puli. Po zanimanju je kineziolog  koji posljednjih godina  kao nastavnik tjelesnog odgoja radi na projektima  Talijanskog olimpijskog odbora (CONI) u osnovnim školama u Trstu i Udinama. Osim hrvatskog i talijanskog jezika, odlično govori engleski, a služi se i njemačkim jezikom. Dok je u zimskim danima zaokupljen bobom  ljeta posvećuje jedrenju i provodi ih na moru kao skiper.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
19:08 24.02.2018.

Na otvaranju sljedećih igara zastavu će na pola koplja nositi Natko Zrnčić Dim!

BI
binki
18:42 24.02.2018.

I tako se hrpa rekreativaca sa stručnim stožerom i tko zna kolko članova pratnje i njihovih žena.osvajali odlična 24 mjesta a atletičari i gimnastičari nemaju za osnovne rekvizite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije