Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGNOZE STRUČNJAKA

Evo koga u polufinalu SP-a vide Prosinečki, Strupar, Čačić, Katalinić...

Brazil - Čile
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
03.07.2014.
u 14:19

Prosinečki, Strupar, Katalinić, Gudelj, Čačić, Vulić, Poklepović i Peternac predviđaju polufinaliste Svjetskog prvenstva

Nogometni stručnjaci za Večernji list analizirali su osam momčadi koje su ostale na Svjetskom prvenstvu i prognozirali polufinale.

Robert Prosinečki

Svim ću srcem navijati za Kolumbiju, koja igra najljepše! Siguran sam da može pobijediti Brazil, dosad je imala najmanje oscilacija. Samo je igrajući protiv Urugvaja, nakon što je povela 2:0, iskazala neke mane u trenucima kad se branila. Ali kad sve zbrojim, najkompletnija je momčad na SP-u. To, dakako, ne znači da će svladati domaćina, ali ima velike šanse, ova bi generacija mogla ispisati povijest. Kolumbiju krasi zajedništvo i ima iskusnog izbornika, Argentinca Josea Pekermana. Iskočio je fantastični James Rodriguez i zaludio svijet. Znali smo da zna, ali ovo što pokazuje prava je potvrda silne nadarenosti. Šanse za proboj u polufinale su 50:50! Jer, Kolumbija je sad bolja momčad od Brazila...

Prognoza polufinala:

Kolumbija – Francuska
Nizozemska – Argentina

Branko Strupar

Belgija u skupini nije pokazala bogznašto, igrala je koliko je trebalo. Najveći adut je "dugačka" klupa, uostalom, odlučila je i dvoboj osmine finala protiv SAD-a. Wilmots je, naime, počeo utakmicu s Origijem u napadu, zamijenio ga je Lukaku i – odlučio pobjednika asistencijom i golom! Belgija ima još rezervi, može igrati znatno bolje. Možda je koči veliki pritisak koji su joj nametnuli javnost i mediji jer je na SP ispraćena kao možda i najbolja europska momčad, no sad bi, protiv Argentine, trebala odigrati najbolju utakmicu i uvjeren sam da ima veliku šansu za proboj u polufinale. Jer, Argentina je zasad samo Messi... Od Belgijaca najviše mi se svidio Hazard, mogao bi biti čovjek odluke s Argentinom...

Prognoza polufinala:

Brazil – Francuska
Nizozemska – Belgija

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Ivan Katalinić

Prvu utakmicu Njemačka je pregazila Portugal, no poslije nisu pokazali ono što se od njih očekuje. Ali, Nijemci imaju kvalitetu, a uvijek su u najvažnijim utakmicama bili pravi. Dosad su dosta oscilirali, ali znate kako se ono kaže, "nogomet je igra u kojoj Nijemci pobjeđuju". Taj njihov mentalitet mogao bi i sada doći do izražaja. Dosadašnje prvenstvo pokazalo je da svatko svakog može pobijediti, jednostavno nema favorita. Igra se od utakmice do utakmice. Teško je prognozirati, svaka reprezentacija ima svoje mane i vrline, moje su želje vidjeti u polufinalu Argentinu i Nizozemsku te Brazil i Njemačku.

Prognoza polufinala:

Brazil – Njemačka
Nizozemska – Argentina

Ivan Gudelj

Kostarika je još u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu bila ispred Meksika, glatko je prošla na turnir i njihov uspjeh za mene nije bilo iznenađenje. Iznenađenje je kad ispadnu momčadi poput Španjolske ili Italije, ali prolaz Kostarike ne može se tako tretirati. Svaka reprezentacija koja dođe na SP nije stigla slučajno, dapače. Kostarika kroz turnir gura vrlo dobro, ali držim da su ipak došli do svog maksimuma i smatram kako teško mogu preskočiti Nizozemsku. Kostarika ima odličnog vratara, fanatizam, odličnu transformaciju u kontru, a to ih je dovelo do najvećeg uspjeha u povijesti, ali sada za njih dolazi kraj. Za najveće uspjehe ipak na kraju presuđuje kvaliteta momčadi. Vjerujem kako će u polufinale Brazil, Francuska te Argentina i Nizozemska.

Prognoza polufinala:

Brazil – Francuska
Nizozemska – Argentina

Ante Čačić

Sve što su Brazilci dosad pokazali nimalo ne potvrđuje epitet favorita prvenstva. Nemaju organizatora igre te imaju problema u građenju napada, to im je, uz središnjeg napadača, najveća mana. Ali, imaju odličnu obranu s dvojicom najskupljih srednjih braniča na svijetu, te fantastičnog Neymara koji je igrač odluke i prevage. I ne slažem se da je Brazil slabiji nego ikad! Ovo je drukčiji Brazil, mi smo navikli na to da je lepršav, ali ova momčad igra prodorno, isključivo na rezultat, i ljepota igre joj je u trećem planu, ne zanimaju je tehničke minijature. Budući da je Brazil domaćin, ipak mu dajem laganu prednost u odnosu na Kolumbiju.

Prognoza polufinala:

Brazil – Njemačka
Nizozemska – Belgija

Zoran Vulić

Prije SP-a svi su bili oprezni s Francuskom, s obzirom na ono što je bilo prije četiri godine, ali Francuzi su sve demantirali kvalitetnim i lijepim nogometom. Uz Kolumbiju, Francuska igra najljepše od svih momčadi koje su se plasirale u četvrtfinale SP-a. Ali, to u utakmici s Njemačkom ništa ne znači, Nijemci su povijesni suparnici Francuza i bit će neizvjesno, a prednost dajem Francuskoj. Velika je prevaga Pogba, koji je pokazao da će za nekoliko godina biti uz bok najvećima. Nije atraktivan kao Messi ili Ronaldo, ali Pogba iznimno puno znači momčadi. On i James iz Kolumbije među najboljim su igračima Svjetskog prvenstva.

Prognoza polufinala:

Brazil – Francuska
Nizozemska – Argentina

Foto: Reuters (Ilustracija)

Stanko Poklepović

Nizozemski nogomet poštujem, a ovo je potvrda vrhunskog rada. Nizozemci su pobijedili Meksiko u posljednjim trenucima, Meksikanci su igrali na zanos, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu. Kvaliteta je ipak došla na svoje, a nogomet se oduvijek igrao do isteka vremena. I da ne bude zabune, i Nizozemska igra u zanosu. Uvjeren sam da će otići daleko. Odlična je, a njezina je suprotnost Argentina koja me razočarala. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Brazil, koji ne briljira, uspjeti na krilima domaćinstva svladati Kolumbiju. A Belgija igra bolje od Argentine.

Prognoza polufinala:

Brazil – Francuska
Nizozemska – Belgija

Alen Peternac

Argentina me najviše razočarala, očekivao sam kudikamo više. Izostalo je sve što ju je dosad krasilo, uopće ne djeluje kao momčad i samo je zahvaljujući fantastičnom Leu Messiju ovdje gdje jest. Podatak da je od šest argentinskih golova Messi zabio četiri, za jedan je asistirao, a jedan je gol bio autogol, zapravo ponajbolje ocrtava Argentinu danas... Očito je da Mascherano i Gago nisu igrači koji mogu graditi igru i zato igra Argentinaca pati. Međutim, pobjeđuju unatoč opipljivim “felerima”, tako da je doista sve moguće i ne bih se nimalo iznenadio kad bi Messi odveo suigrače i do finala! Protiv Belgije bit će teško, no kad imate Messija u momčadi...

Prognoza polufinala:

Kolumbija – Njemačka
Nizozemska – Argentina

>> Gledamo turnir u kojem pravog favorita nema, gdje je tek Kostarika uljez, ali samo na papiru

Komentara 4

SA
santos008
15:13 03.07.2014.

Sve bezposleni strucnjaci

MA
Markocrooo
10:24 04.07.2014.

njemci do finala

BL
bl00ndy
11:50 04.07.2014.

Kolumbija, Njemačka, Belgija i Nizozemska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije