Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sterling glavni junak

Evo kako su britanski mediji opisali veliku bitku na Etihadu

Manchester City - Dinamo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/16
01.10.2019.
u 23:24

Gotovo su svi ugledni britanski portali u naslovima istaknuli Raheema Sterlinga, čovjeka koji je u 66. minuti slomio Dinamovu obranu

Nogometaši Dinama odigrali su hrabru predstavu u utorak na Etihadu. Istina, naposljetku su zasluženo poraženi s 2:0, uglavnom su se bili prisiljeni braniti, ali nisu pali kao što su neki mislili da hoće, kao momčad bez glave i repa, s hrpom pogodaka u mreži.

Baš naprotiv, do pete minute sudačke nadoknade su održavali rezultatsku neizvjesnost, sve dok Phil Foden nije zaključio utakmicu, a Cityju je trebalo čak 66 minuta da probije mrežu sjajnog Dominika Livakovića.

Tada ga je uspio savladati Raheem Sterling, Guardiolin džoker s klupe, i ostaje samo žal što se Modri nisu našli u kakvoj boljoj prigodi, makar da unesu malo više drame u ogled.

Dinamo je naposljetku ostao drugi u skupini, a evo kako su susret na Etihadu u naslovima opisali britanski mediji:

- Sterling zaslužio Cityju teško izborenu pobjedu protiv Dinama, pogodio je u drugom dijelu i asistirao Fodenu u nadoknadi (Daily Mail)

- Sterling zasjao u utakmicu u kojoj se City naradio da svlada Dinamo (BBC)

- Sterling i Foden zabili i tako Pepu donijeli pobjedu u Ligi prvaka (The Sun)

- Manchester City uspio slomiti tvrdoglavu Dinamovu obranu: Rodri zablistao, a Fernandinho obranu učinio umjetnošću (Manchester Evening News) 

- Sterling i Foden zabili u teško ostvarenoj pobjedi (Express)

- Sterling i Foden ušli s klupe i donijeli pobjedu (The Guardian)

- Sterling ušao s klupe i obavio posao protiv zahtjevnog zagrebačkog Dinama (Telegraph)

- Sterling donio razliku u 2:0 pobjedi nad Dinamom (Mirror)

Dodajmo i kako je španjolski stručnjak na klupi Cityja Pep Guardiola komentirao Dinamo. 

- Dinamo se odlično branio i zato nam je bilo teško postići pogodak, stvarno je tu hrvatski prvak bio fenomenalan. Uostalom, vidjeli ste što je Dinamo učinio Atalanti, pa pojeo ih je za večeru. Ovo je puno agresivnija momčad od one protiv koje sam prije četiri godine igrao s Bayernom. Možda nas Dinamo nije puno napadao, ali sam doista impresioniran kako se branio - kazao je i prokomentirao svog sunarodnjaka Olma:

- Jako sam sretan zbog njega, odlično mu ide. Dobar je igrač, protiv Atalante je sjajno odigrao - rekao je Pep. 

Dinamu sada dolaze dva susreta s ukrajinskim Šahtarom koji je dobio Atalantu 2:1. Plavi bi u slučaju dvije pobjede Ukrajincima pobjegli na ogromnih šest bodova te bi proljeće u Ligi prvaka bilo jako blizu. 

>>> Pogledajte atmosferu na Etihadu prije utakmice


 

Komentara 21

CA
Cafa
01:19 02.10.2019.

Ne vidim kako je Sterling junak kad je ono bio autogol. Sterlingov šut je išao u aut. Ne u gol aut nego u aut. Znači apsolutno nesposoban finišer.

IB
ivica.bunjevac.3
07:04 02.10.2019.

ma dobro.jedino mi žal onog gola uzadnjoj sekundi ali bi btw zlobnicima poručio da naruče duplu kavu kod malteških konobara ..na moj račun

TR
Trnjan
00:07 02.10.2019.

Sad se vidi koliko fali Šunjić u veznom redu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije