Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Evo gdje možete gledati vatrene u pohodu na Euro

Hrvatska reprezentacija
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
09.09.2019.
u 11:40

Vatreni u svom pohodu na Euro danas igraju novu utakmicu. Dalićevi izabranici u Bakuu igraju protiv Azerbajdžana koji još nije osvojio ni bod

Hrvatska nogometna reprezentacija u kvalifikacijama za EP nakon četiri kola ima devet bodova, kao i Mađarska, dok Wales i Slovačka zaostaju tri boda.

Vatreni u svom pohodu na Euro danas igraju novu utakmicu. Dalićevi izabranici u Bakuu igraju protiv Azerbajdžana koji još nije osvojio ni bod. Susret se igra u 18 sati, a prijenos je na Novoj TV.

Hrvatska reprezentacija
1/31

Bit će to njihov četvrti međusobni susret. Hrvatska je do sada odigrala tri utakmice protiv Azerbajdžana i pritom upisala dvije pobjede i remi uz razliku pogodaka 8-1.

U prvom susretu 13. listopada 2014. u Osijeku ‘Vatreni’ su slavili sa 6-0, a strijelci su bili Andrej Kramarić (11), Ivan Perišić (34, 45), Marcelo Brozović (45+2), Luka Modrić (56 – 11 m) i Rašad Sadigov (61 – ag).

Hrvatska reprezentacija pobjedom protiv Azerbajdžana tada je prvi put nakon 20 godina otvorila kvalifikacije s tri pobjede nakon što je u prva dva kola slavila protiv Malte (2-0) i Bugarske (1-0).

Inspirirani sjajnom atmosferom s tribina osječkog stadiona Gradski vrt, izabranici Nike Kovača odigrali su sjajno, posebice prvo poluvrijeme u kojem su zabili četiri gola.

Nažalost, uzvrat u Bakuu 3. rujna iduće godine nije ponudio dobre vijesti. Utakmica je završila s 0-0, a Robert Prosinečki nadmudrio je Niku Kovača.

Hrvatska je dominirala od prve minute, imala je 68 posto posjeda lopte, 17 udaraca i pet kornera, no nije uspjela slomiti obranu domaćina. U idućem kolu ‘Vatreni’ su izgubili na gostovanju u Norveškoj, Kovač je dobio otkaz, a umjesto njega reprezentaciju je preuzeo Ante Čačić.

U posljednjem međusobnom susretu hrvatska vrsta u ožujku ove godine teškom mukom slavila je s 2-1. Azerbajdžan je poveo golom Ramila Šejdajeva (19), no prije odlaska na odmor Borna Barišić (44) uspio je izjednačiti te je pobjednički pogodak postigao Andrej Kramarić (79).

U dvoboj protiv Azerbajdžana Hrvatska je ušla kao apsolutni favorit, ali u prvih pola sata susreta to ničim nije opravdala. Svjetski doprvaci nisu uputili ni jedan udarac u okvir Azera, dok su gosti s Kavkaza imali dvije velike prilike, od kojih su jednu i iskoristili za vodstvo.

U nastavku susreta momčad Zlatka Dalića uspjela je pohvatati konce igre i okrenuti rezultat i tako otvoriti kvalifikacije pobjedom.

Zanimljivo, Azerbajdžan je u kvalifikacijama za EP 2016. vodio Robert Prosinečki, a sada je na njihovoj klupi Nikola Jurčević.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Komentara 7

BR
Brandfackel2
12:12 09.09.2019.

Treba zamoliti UEFA-u da u idućim kvalifikacijama nekako slože grupu u kojoj će biti Srbija, Crna Gora, Makedonija, BiH i Slovenija tako da se netko od njih sigurno kvalificira na veliko natjecanje i tako nas Hrvate malo rasterete ovih komentatora kao i šljam novinara na ovim tobože hrvatskim portalima koje uz Hrvatsku veže jedino ljubav prema kunama...

DE
derin
12:45 09.09.2019.

Ajmo naši, samo jako i hrabro! 🇭🇷

DA
danijelrukavina4
14:12 09.09.2019.

Ima vas 22 igrača. Vjerojatno ste kvalitetniji od njihovih igrača. Možda da se krene sa ovim mladim, da im oni nametnu tempo uz kvalitetnu punu kontrolu, i polako ih u II. poluvremenu lomiti. Tempo, ali bez srljanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije