Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSMI SUSRET

Evo gdje gledati Hrvatsku i Francusku u Ligi nacija: Još imamo šanse za prvo mjesto

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice s Francuskom u Ligi nacija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/2
14.10.2020.
u 09:15

Iako Hrvatska nije briljirala u dosadašnjim susretima ovosezonske Lige nacija, osim u onome protiv Švedske, još uvijek ima šansu izvući se iz 'donjeg doma' Lige A

U rasporedu 4. kola Lige nacija Hrvatska na Maksimiru dočekuje Francusku, istu onu reprezentaciju koja im je u posljednjem međusobnom ogledu reprizirala rezultat iz finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. (4:2). Bit će ovo osmi susret s 'trikolorima', a u sedam dosadašnjih nikada ih nismo pobijedili, dok je gol razlika u njihovu korist 17-7.

POGLEDAJTE GALERIJU: Posljednji trening pred Francuze

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice s Francuskom u Ligi nacija
1/16

Iako Hrvatska nije briljirala u dosadašnjim susretima ovosezonske Lige nacija, osim u onome protiv Švedske, još uvijek ima šansu izvući se iz 'donjeg doma' Lige A. 

Portugal igra sa Švedskom protiv koje je uvjerljivi favorit, no bude li se sreća osmjehnula Šveđanima i bude li Dalićeva četa svladala Francuze na Maksimiru, bit će to aman-taman da Hrvati zasjednu na prvo mjesto elitnog razreda.

Ipak, neće to zasigurno biti lako budući da će Dalić morati napraviti neke izmjene u sastavu, iako je najavio povratak dobro poznatoj hrvatskoj formaciji s klasičnom špicom. No, prevencija ozljeda prioritet je hrvatskom izborniku. 

S druge strane, Bayern, PSG i drugi klubovi mole i francuskog stratega da poštedi svoje najveće zvijezde kako bi se zdravi vratili u klubove, no pitanje je hoće li to Didier napraviti. Bude li ih poslušao, i dalje će imati na raspolaganju sjajne zvijezde svjetskog renomea iz svoje svlačionice vrijedne više od 1,2 milijarde eura. 

- Ispred nas je važna utakmica, dolaze nam svjetski prvaci, najbolja momčad na svijetu. Ovo je najteža utakmica u ovom ciklusu. Svaka i minimalna pogreška protiv Francuza se kažnjava. Imamo nekakvih dugova. Izgubili smo dva puta, bili smo blizu pobjede, ali smo zasluženo izgubili jer smo griješili. Moramo ispraviti te pogreške. Moramo biti odgovorni i disciplinirani - rekao je Zlatko Dalić.

Utakmicu možete pratiti na programu Nove TV od 20:45 dok uvodna emisija kreće u 20 sati,  a tekstualni prijenos susreta pratite na našem portalu. 
 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
12:43 14.10.2020.

Koje prvo mjesto? Tako smo imali prvo mjesto u proslome LS i na kraju ispali iz A grupe a kada se UEFA smilovala i povecala A grupu e onda smo se opet vratili. Ja sam zadovoljan da ostanemo u A grupi i to je realno.

Avatar Cokolinda
Cokolinda
13:01 14.10.2020.

4:2 Francuska!

SO
sohnahoakasaa
16:03 14.10.2020.

Koja nepristojna bu daala ovaj Petković. Najbolji igrač svijeta i kapetan Vatrenih (naravno i svi igrači) slušaju kaj priča Izbornik a ovaj nepristojni ten kre diže ruke i nekog pozdravlja. Fuj....nadam se da mu Izbornik neće dati 'kredit' ko Kaliniću već če brzo naučiti tko igra i zašto je to zaslužio u Hrvatskoj Nacionalnoj Vrsti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije