Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMINIRAO PROTIV JOSHUE

Usik na svjetskom tronu! Želim zahvaliti Isusu na ovome i nakon pola godine vidjeti obitelj

Usik na svjetskom tronu! Želim zahvaliti Isusu na ovome i nakon pola godine vidjeti obitelj
Foto: Reuters
26.09.2021. u 00:31

Ukrajinski boksač Oleksandr Usik (19-0-0) ostvario je najveću pobjedu karijere protiv prvaka Anthonyja Josuhe i "oteo" mu sva četiri pojasa (WBA, IBF, WBO, IBO) pred gotovo 70.000 gledatelja u njegovom Londonu! Suci nisu mogli negirati dominaciju i jednoglasno su mu se priklonili (117:112, 116:112, 115:113).

Nekoć najbolji boksač "cruiser" kategorije nadboksao je u potpunosti Joshuu tijekom 12 rundi. Napadao je bez prestanka, sjajno se kretao, iskazao je brzinu, agilnost i ubojitu ljevicu.

- Boks je najjača droga na svijetu i nema lijeka za nju - izjavio je uoči meča Usik te dodao:

- Ne borim se za novac, borim se za slavu, želim biti najbolji.

Foto: Reuters

To je i postao! Malo tko mu je davao šanse, bez obzira na viđeno tijekom karijere. Nekako se vjerovalo da ne može protiv iskusnijeg, većeg i fizički jačeg borca no našao je odgovor i samouvjereno koračao prema pobjedi.

Zanimljivo je da su obojica zlatni olimpijci iz Londona 2012., ali dok je Joshua bio prvak u superteškoj, Usik je bio u teškoj kategoriji.

- Meč je išao u smjeru koji sam očekivao. Bilo je trenutaka kad me Anthony snažno udario, ali nije to bilo ništa posebno. Nisam imao razloga ići po nokaut i to su mi sugerirali u mom kutu. U početku sam ga pokušavao jako udariti, ali nakon toga sam se držao svog posla - kazao je poslije meča Usik pa dodao:

- Jedino što sam s ovim mečom htio jest odati počast Isusu Kristu. Radio sam žestoko od siječnja, pripremao se i pola godine nisam vidio obitelj. Sad želim biti s njima i podijeliti sreću. Uopće ne razmišljam o uzvratu u ovom trenutku.

Komentara 24

Avatar milidobrović
milidobrović
23:37 25.09.2021.

Sirotinjo koja plaćaš htv čitaj

Avatar milidobrović
milidobrović
23:42 25.09.2021.

Pišite brže, ne vidimo, ali zato masno plaćamo htv

PP
plavac plavi
00:09 26.09.2021.

Toooooooooo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije