Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Europskom prvaku samo bod na Goodisonu

ronaldo-txt.jpg
import
25.10.2008.
u 15:44

Nogometaši Evertona i Manchester Uniteda remizirali su u prvoj utakmici devetog kola Premier lige u Liverpoolu. Završilo je 1-1, a moglo je i nepovoljnije po Fergusonov sastav.

Manchester je dominirao igrom (60-40% omjer lopte u posjedu), no i domaći su opasno prijetili iz polukontri. Gosti su poveli u 22. minuti golom Darrena Fletchera. Škot je lijepo s loptom utrčao u 16-erac po lijevoj strani pored reprezentativca Joleana Lescotta, te lijevom nogom plasirao prizemnu loptu u daljnji kut pored noge Tima Howarda. U prostor mu je lijepo odigrao Ryan Giggs.

Do kraja poluvremena dominirali su Fergusonovi igrači, no Tim Howard u tri je navrata sjajnim reakcijama spašavao gol (dva put nakon udaraca glavom poslije prekida, te jednom lijepi daljinski pokušaj Giggsa). Lijepu je priliku, nakon lijepog prodora i ubacivanja Korejca Parka se desne strane, upropastio i Wayne Rooney.

U drugom su dijelu, međutim, bolje odigrali igrači Davida Moyesa. Pogotovo se to odnosi na mladoga središnjeg veznjaka, 20-godišnjeg Belgijca Marouanea Fellainija, igrača koji stilom, kretanjem i odličnim skokom podsjeća na nekadašnjega brazilskog velemajstora Socratesa. Nakon što je jednom priprijetio, u 63. je minuti nakon kornera lijepim skokom i udarcem glavom izjednačio rezultat zabivši svoj drugi gol u dresu Evertona. Ovog je ljeta došao iz Standarda iz Liegea.

Samo dvije minute kasnije Yakubu se nakon greške Ferdinanda sjurio u 16-erac po desnoj strani gađavši suprotni kut gola. Edwin van der Sar uspio je dirati loptu i odbiti je u vratnicu.

Unitedu je to treći remi nakon osam odigranih utakmica. Trenutačno drže peto mjesto. Everton je na 13.

Premiership, 9. kolo:
Everton – Manchester United 1-1 (Fletcher 22 / Fellaini 63)

Redoslijed: 1. Chelsea 20 (-1), 2. Liverpool 20 (-1), 3. Hull City 17 (-1), 4. Arsenal 16 (-1), 5. Manchester United 15 (-1)...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije