Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVE PREGLEDALI

Europska karate federacija zadovoljna pripremama za EP u Poreču

Karate
Goran Stanzl/Pixsell
16.01.2021.
u 17:19

Predsjednik Organizacijske komisije Europske karate federacije (EKF) Esteban Perez posjetio je Poreč gdje će se u svibnju održati 56. Europsko prvenstvo u karateu.

Europsko seniorsko prvenstvo održat će se u Poreču od 19. do 23. svibnja umjesto švedskog grada Goteborga, koji je krajem prošle godine otkazao organizaciju prvenstva. Hrvatska je dobila organizaciju u konkurenciji još petnaest zainteresiranih kandidata. 

Hrvatski karate savez i njegov predsjednik Davor Cipek predvodili su posjet koji je počeo sastankom sa svim šefovima različitih organizacijskih područja.

Službenici EKF-a i HKS-a potom su pregledali hotele, kao i mjesto održavanja Kongresa EKF-a, koji bi se također trebao održati u Poreču za vrijeme EP-a. U isto vrijeme, pomno su pregledane i dvorane za natjecanje i treninge, okolnosti i uvjeti u kojima će se održati natjecanje.

Posebna pozornost posvećena je osiguranju sigurnosti svih sudionika dok su analizirani propisi Covid-protokola koji će se provoditi na EP-u.

Gosti iz vrha Europske karate federacije bili su iznimno zadovoljni svim organizacijskim aspektima koje Hrvatska i Poreč nude za provedbu 56. EP-a.

"Suradnja Hrvatskog karate saveza do sada je bila izuzetna i pokazuje izvrsne organizacijske sposobnosti vrhunskih nacionalnih saveza poput ovog s kojima se sada susrećemo u Hrvatskoj. EKF je zahvalan HKS-u na potpori i nadam se da će trajni napori poput ovog inspekcijskog posjeta rezultirati izvrsnim prvenstvom idućeg svibnja," rekao je predsjednik EKF-a i predsjednik WKF-a (Svjetske karate federacije) Antonio Espinos.

"Vrlo smo zadovoljni posjetom izaslanstva EKF-a. Organizacijski odbor 56. EP-a dobio je pohvale na dosadašnjoj provedbi priprema prvenstva. S velikom radošću pristupamo nastavku. Čeka nas jako puno posla s obzirom na vrijeme kad smo dobili organizaciju, a te su obaveze naravno u puno detalja vrlo specifične i zahtjevne. HKS u suradnji s Glavnim uredom EKF-a u Madridu upravo priprema izradu službenog biltena o Hrvatskoj i EP-u, koji će sljedeći tjedan biti upućen na adrese nacionalnih saveza 52 zemlje sudionice prvenstva Starog kontinenta", zaključio je predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije