Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA KOŠARKA

Euroliga: Barcelona, Armani i Fenerbahče nastavili svoje pobjedničke nizove

Twitter/Euroleague
28.01.2021.
u 22:45

Himki je nanizao 14 poraza, a momčad iz moskovske regije je u 23 nastupa ostvarila samo dvije pobjede te je uvjerljivo zadnja na ljestvici

Barcelona, milanski Armani i istanbulski Fenerbahče trijumfima u 23. kolu košarkaške Eurolige nastavili su svoje pobjedničke nizove u elitnom europskom klupskom natjecanju.

Barcelona je do šeste uzastopne pobjede stigla u samoj završnici utakmice protiv Olympiacosa kad su Nikola Mirotić i Cory Higgins pogodili četiri od pet slobodnih bacanja za konačnih 76-74. Olympiacos je u posljednjih šest sekundi uputio jedan šut za pobjedu i dva za produžetak, ali su Spanoulisov pokušaj za tricu te kasniji Martina i Sloukasa za dva ostali na obruču.

Mirotić sa 16 koševa i Higgins s 14 predvodili su goste do pobjede, dok je kod Olympiacosa najbolji strijelac s 18 poena bio Shaquielle McKissic.

Do šeste uzastopne pobjede stigao je i milanski Armani koji je kao domaćin svladao ruski Zenit s 82-76. Kevin Punter je ubacio 14 koševa za pobjedničku momčad u kojoj je najbolji bio Kyle Hines s 12 poena i osam skokova. Strijelce Zenita predvodili su Kevin Pangos i Austin Hollins s po 12 koševa.

Košarkaški Fenerbahčea svladali su kao gosti moskovski Himki sa 107-76 i tako stigli do osme uzastopne pobjede u elitnom europskom klupskom natjecanju. U momčadi Igora Kokoškova najbolji su bili Nando De Colo s 18 koševa i Lorenzo Brown sa 17 poena i šest asistencija. Himki je nanizao 14 poraza, a momčad iz moskovske regije je u 23 nastupa ostvarila samo dvije pobjede te je uvjerljivo zadnja na ljestvici. Aleksej Šved je s 29 koševa bio najbolji igrač domaće momčadi.

Vodeća Barcelona ima učinak 17-6, drugi je moskovski CSKA sa 16-6, a treći Armani s 15-7.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije