Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOKAUTIRANI U RIMU

Trener Barcelone otkrio tko je kriv za debakl protiv Rome

Roma - Barcelona
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
11.04.2018.
u 08:25

Moramo čestitati Romi i brzo se oporaviti od ovoga. Imamo pred sobom dva natjecanja u kojima smo pred ciljem i na to se trebamo fokusirati. Ja sam odgovoran za ovo ispadanje i nadam se da ovo neće ostaviti traga na momčadi, dodao je Valverde.

Treću godinu zaredom Barcelona zapinje u četvrtfinalu Lige prvaka, iako je u sva tri navrata, protiv Atletica, Juventusa i osobito sada protiv Rome, bila golemi favorit. No, neka hrđa očito nagriza Barceloninu momčad koja tako drastično pada u ovom razdoblju sezone, i čak ni Messijeva klasa i genijalnost nisu u stanju zaustaviti kola koja tako nezaustavljivo jure nizbrdo.

Roma pod vodstvom talijanskog trenera Di Francesca apsolutna je senzacija Lige prvaka ove sezone, autor neponovljive, očaravajuće i šokantne priče, u kojoj su domaćini od prve minute stavili katalonske zvijezde u svoj mlin.

Fascinantno uklopljeni, odlučni, čvrsti, karakterni i u svakom trenutku uvjereni kako je čudo moguće, Talijani su nadmašili sva očekivanja i pogocima Džeke, De Rossija iz penala i Grka Manolasa ostvarili jednu od najvećih pobjeda u povijesti kluba. Roma se prvi put plasirala u polufinale Lige prvaka, dok je u polufinalu Kupa prvaka bila samo jednom, 1984. godine, kada je došla i do finala u kojemu je bila poražena od Liverpoola na jedanaesterce.

Usto, Roma je do polufinala došla ne primivši ni jedan pogodak ove sezone na svome Olimpicu, a protiv sebe je imala zvijezde poput Hazarda, Griezmanna, Messija i Suareza.

Roma - Barcelona
1/16

– Nismo imali nikakvih odgovora na igru Rome, sve im je uspijevalo. Bili su snažni, čvrsti, agresivni, u svemu nadmoćniji. U takvim okolnostima teško je bilo ostvariti prolazak dalje – naglasio je potišteni trener Barcelone Ernesto Valverde i dodao:

Veliko razočaranje

– Ovo je veliko razočaranje za sve nas, naše navijače. Naviknuti su godinama da nešto osvojimo i zato svima ovakav poraz teško pada. Željeli smo svim srcem u polufinale, no nogomet je takav, katkada zaista okrutan. Katkada moraš i patiti.

Barcelona je vrlo blizu naslova prvaka Španjolske i igrat će u finalu Kraljeva kupa, no osvajanje Lige prvaka bio bi najslađi trofej jer je tu i konkurencija najjača.

– Moramo čestitati Romi i brzo se oporaviti od ovoga. Imamo pred sobom dva natjecanja u kojima smo pred ciljem i na to se trebamo fokusirati. Ja sam odgovoran za ovo ispadanje i nadam se da to neće ostaviti traga na momčadi – dodao je Valverde.

Romini junaci bili su svi igrači, ali posebno strijelci Džeko te De Rossi i Manolas, momci koji su u prvoj utakmici na Nou Campu postigli autogolove.

– Ne zanima me ulazak u povijest. Zanima me ulazak Rome u polufinale preko najbolje momčadi na svijetu – Barcelone. Vjerovali smo od prve utakmice iako smo izgubili 1:4 i nisu nam dosuđena dva penala. Ali znali smo da možemo! Dali smo sve od sebe i dokazali da nas uz naše navijače nitko ne može pobijediti – naglasio je Manolas.

Daniele De Rossi, 34-godišnji kapetan Rome, u 6. minuti asistirao je Džeki, a u 58. postigao pogodak s bijele točke.

– Ovo bi bilo veliko dostignuće za bilo koju momčad, a posebno za nas. Nevjerojatno! I mi ovdje ne mislimo stati; ne mislimo da je polufinale naš maksimum – kazao je De Rossi, pa dodao:

– Znali smo da će biti teško, ali vjerovali smo da možemo. U prvoj utakmici vidjeli smo koliko je Barcelona kvalitetna, ali ne kao prije nekoliko godina. Svaka čast našemu treneru, izmislio je ovu formaciju prije dva dana, usadio ju je u naše glave i funkcioniralo je čudesno. Ovo mi je sigurno jedan od najsretnijih dana otkad sam u Romi. Kad sam vidio navijače prije utakmice, dirnuli su me. Rekao sam suigračima: '‘Ako oni vjeruju, moramo i mi!’'

Komentara 27

AU
austrougarskigeneral
10:12 11.04.2018.

sami su krivi ljut sam na barcu

Avatar Abcda
Abcda
09:01 11.04.2018.

Govori za sebe. Hrvati nisu Balkanci. Bravo za Dzeku i Romu !!

Avatar southman
southman
09:21 11.04.2018.

Zasluženi prolaz rome. U dvije utakmice su bili bolja momčad . Svaka čast treneru Rome ali i sucu utakmice !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije