Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA - GRČKA 10:10 Hrvatska u 3. kolu upisala prvi bod, ali se udaljila od borbe za medalje

EP u vatrpolu: Više ne odlučujemo sami o svojoj sudbini

grcka-txt.jpg
import
Autori: Anton Filić, M. Rak
03.09.2006.
u 18:56

Niti u trećem dvoboju na Europskom prvenstvu u Beogradu hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli doći do prve pobjede. S Grcima su odigrali neodlučeno 10:10, iako su četiri minute prije kraja vodili sa 10:8.

No, nisu realizirali posljednja dva napada s igračem više i dopustili su Grcima da se u posljednjem napadu od 24 sekunde bore za izjednačenje. Grci su u tome i uspjeli, četiri sekunde prije kraja izjednačujući pogodak postigao je Mazis.

Prije toga je za naše vaterpoliste nerješiva enigma bio Georgios Ntoskas, 21-godišnji student medicine, koji je čak pet puta svladao našeg vratara Pavića.

Nervozni od početka
Hrvatski su igrači od početka zaigrali vrlo nervozno (Rudić je prilično glasno ušutkivao raspričanog Đogaša, Bušlje je zbog prigovora isključen s pravom zamjene). Zapucali su prva četiri napada s igračem više i stalno su morali stizati grčko vodstvo.

Sredinom treće četvrtine Grci su, baš zahvaljujući spomenutom Ntoskasu, poveli sa 7:5, ali su naši do kraja četvrtine uspjeli izjednačiti na 7:7.

Moramo sve pobijediti
Na žalost poravnato je ostalo i na kraju, umjesto tri osvojen je samo bod. Više ne odlučujemo sami o svojoj sudbini, sad se moramo nadati povoljnom raspletu u našoj skupini da bismo nekako došli do trećeg mjesta koje nas ostavlja u konkurenciji za osvajanje odličja.

Moramo, dakle, pobijediti u preostale dvije utakmice s Njemačkom i Slovenijom i nadati se da će u posljednjem kolu Grčka pobijediti Italiju, a Mađarska Njemačku. U četvrtom kolu, u ponedjeljak u 18.45 sati, Hrvatska se sastaje s Njemačkom, koja je pobijedila Italiju i Sloveniju a izgubila od Grčke.

Rezultati 3. kola - skupina B: Hrvatska - Grčka 10:10, Njemačka - Slovenija 14:6, Mađarska - Italija 13:6; skupina A: Nizozemska - Rumunjska 8:8, Španjolska - Rusija 13:10, Srbija - Slovačka 19:2.

Hrvatska - Grčka 10:10 (2:2, 1:1, 4:4, 3:3)
Slovačka – Srbija 2:19

TIJEK UTAKMICE

1. četvrtina (2:2)
Prvi napad ima Hrvatska, a deset sekundi prije isteka Bošković zabija pod prečku. Dobar početak Hrvatske, 1:0. Grčka u svom prvom napadu ima igrača više, ali nema udarca.

Ne iskorištavamo igrača više, a Grci to kažnjavaju preko Mylonakisa. Čini se da će naš vratar Pavić i danas imati problema s protivnicima.

Jop po jedno neiskorištenje igrača više na svakoj strani, a zatim Đogaš pogađa tko zna koju vratnicu po redu na ovom prvenstvu. Ipak, imamo sreće jer se lopta odbija do naših igrača, a nakon isključenja i prečke Đogaša, propada napad.

Grci su preokrenuli rezultat i došli u vodstvo preko Fountoulisa, nakon lijepe asistencije na tri metra. Srećom, brzo je uzvratio Bušlje projektilom iz daljine,a isti igrač je pred kraj četvrtine pogotkojm u vratnicu ispustio vodstvo naših.

2. četvrtina (1:1)
Prvi napad ovaj put ima Grčka. Nakon što smo se obranili, Marković je udarcem u vratara prosuo izrađenu akciju i veliku prigodu.

Novio vodstvo Grčke. Početnička greška naše obrane kojeg potpuno samog u "ofsajdu" ostavlja Mazisa kojem nije teško s metra prevariti Pavića. 2:3.

Potom imamo prigodu za izjednačenja, ali ono što nas muči već duže vremena nikako da proradi ni danas. Ni četvrtu današnju prigodu s igračem više ne koristimo.

Konačno se otvorilo u sljedećem napadu. Igrača više smo izborili u posljednjoj sekundi napada, a izrađenu akciju je bombom završio Marković.

Hrvatska potom ima prigodu za kontru, no Vranješ se nije usudio pucati. Sljedeći naš napad imamo čistu kontru, Đogaš je sam ispred vratara, ali ga pogađa u desnu ruku i ova četvrtina završava rezultatom 1:1.

Iako igramo nešto bolje od Grka, stvaramo prigode, bolje plivamo, ali nedostaje realizacija s igračem više i nešto sreće. Ponavlja se priča s Italijom od prije dva dana.

3. četvrtina (4:4)
Kakav loš početak treće četvrtine. Imamo dva igrača više. Lopta kruži, Đogaš oklijeva i daje Bušlji na dva metra, ovaj može birati kut i puca metar iznad gola! Katastrofalna reakcija našeg igrača.

Konačno jedna uspješna akcija i vodstvo Hrvatske. Opet igrač više, Štritof pogađa rašlje. Grci odmah uzvraćaju na isti način, strijelac za 4:4 je Ntoskas. U tom napadu je isključen Bušlje, ali sa pravom zamjene. No, do kraja utakmice igramo bez jednog beka.

U dvije minute tri gola, igrači an obje strane postaju precizniji. Prvo je Ntoskas prevario Pavića lobom, uzvratio je Bošković iz daljine, a potom je trećim golom Ntoskas (igrač više) doveo Grke u novo vodstvo.

Situacija postaje vrlo loša nakon što je Ntoskas još jednom lobovao danas lošeg Pavića. Hrvatska zaostaje dva pogotka, a Grčkoj je dobar i bod.

Srećom, Burić s igračem više vraća na 6:7 minutu i 15 sekundi prije kraja. U posljednjem našem napadu Đogaš je uspio kroz šumu igrača Grčke pogoditi suprotan kut. U dva napada u nizu iskorištavamo igrača više i u posljednjih osam minuta ulazimo s rezultatom 7:7.

4. četvrtina (3:3)
Bošković osvaja važnu loptu i Hrvatska ima prvi napad u posljednjoj četvrtini. Ali, radimo kontrafaul.

Ipak vodstvo! Nakon što smo se obranili, lopta u našem napadu konačno ide na centra. Premuš se okreće i zabija za 8:7. Nakon 4:3, ovo je tek drugo vodstvo Hrvatske danas.

Na semaforu je šest minuta do kraja, Grčka ima igrača više, Štritof kasni blokirati, a Ntoskas postiže peti gol u nizu. Izjednačenje ne traje dugo, Đogaš uspijeva s igračem više pogoditi za 9:8. Ovaj gol je plod isključenja koje je nastalo jer je Rudić naredio da se igra s dva centra.

Hrvatska konačno igra dobro, u obrani smo čvršći i imamo nopvi napad kojeg nakon isključenja realizira Bošković. Do kraja je 4 minute i 10 sekundi. Sljedeći napad brani Pavić.

Opet se branimo s igračem više, ali isključeni Štritof spava, ulazi četiri sekunde kasnije, što koristi Mylonakis. 10:9.

A napad za dva razlike s igračem više Đogaš zapucava u blok.

Nakon još jedne naše propuštene priigode, Grčka ima napad za 10:10 minutu prije kraja, ali Pavić upisuje treću obranu u nizu! Vrlo je neizvjesno, a Hrvatska zbog nespretnosti Štritofa ne realizira dugi napad.

Time-out, do kraja su 23 sekunde, Grčka ima posljednji napad. I uspijeva zabiti. Naši se čuvaju isključenja, a umjesto kontrafaula isključen je Marković. U kut je pucao i pogodio Mylonakis i četiri sekunde prije kraja je 10:10. U posljednjem udarcu s centra nije bilo opasnosti za grčka vrata.


HRVATSKA - GRČKA 10:10

HRVATSKA:
Pavić, Đogaš 2, Bošković 3, Antonijević, Joković, Marković
1, Burić 1, Pavlović, Šetka, Štritof 1, Premuš 1, Bušlje 1.
Izbornik: Ratko Rudić

GRČKA:
Reppas, Milonakis 2, Mazis 2, Kokinakis, C.Afroudakis,
G.Fountoulis 1, Kocheilas, Ntoskas 5, G.Afroudakis, Miteludis,
Chatzidakis, I.Fountoulis, Protonotarios.
Izbornik:. Alessandro Campagna

Realizacija igrača više:
Hrvatska 12/6,
Grčka 13/5

Peterci:
Hrvatska -
Grčka -


Tijek rezultata

1:0 - Bošković
1:1 - Mylonakis
1:2 - Fountoulis (igrač više)
2:2 - Bušlje
2:3 - Mazis
3:3 - Marković (igrač više)
4:3 - Štritof (igrač više)
4:4 - Ntoskas
4:5 - Ntoskas
5:5 - Bošković
5:6 - Ntoskas (igrač više)
5:7 - Ntoskas
6:7 - Burić (igrač više)
7:7 - Đogaš (igrač više)
8:7 - Premuš
8:8 - Ntoskas (igrač više)
9:8 - Đogaš (igrač više)
10:8 - Bošković (igrač više)
10:9 - Mylonakis
10:10 - Mylonakis (igrač više)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije