Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO Nakon remija s Nijemcima Hrvatska će se na Europskom prvenstvu boriti tek za sedmo mjesto

EP u vaterpolu: Totalni debakl u Beogradu

veterpollo-txt2.jpg
import
Autori: Anton Filić, M. Rak
04.09.2006.
u 18:46

Ni u četvrtom susretu na EP-u u Beogradu hrvatski vaterpolisti nisu zabilježili pobjedu. S Nijemcima su odigrali neriješeno 9:9, iako su u 22. minuti vodili 8:4. No, sljedeći pogodak postigli su tek u 30. minuti, a suparnici su za to vrijeme postigli čak pet i tako nam razbili snove da ćemo se na Tašmajdanu boriti za medalju.

Minutu i 40 sekundi prije kraja Burić je pogodio vratnicu, nakon toga je Boškovićev udarac obranio Čigir, u sljedećoj akciji Bušlje je krivo dodao, a u posljednjem napadu, koji je trajao nepune četiri sekunde, nismo napravili ništa. Naši su igrači ispali totalne trube, ostavili izazito loš dojam jer sad u najboljem slučaju mogu biti sedmi, a to će biti uvjerljivo najslabiji plasman hrvatske vrste na europskim prvenstvima (dosad je to bilo peto mjesto u Sheffieldu 1993.).

– Nismo u posljednjoj četvrtini bili uspješni u napadu. Neki naši igrači još su neiskusni za tako važne utakmice. Svoje viđenje našeg nastupa na ovom prvenstvu dat ću nakon prvenstva, ali istina je da smo nastupili bez pola reprezentacije, a tom činjenicom morali bismo se pozabaviti na razini Saveza – kazao je nakon utakmice izbornik Ratko Rudić.
U 5. kolu, danas u 10 sati, Hrvatska se sastaje sa Slovenijom.

U petom kolu nadmetanja po skupinama, danas u 10 sati, Hrvatska se sastaje sa Slovenijom koja je izgubila sve dosadašnje utakmice. Možda će konačno tada i naši igrači pobijediti.

Srbija prva, Rumunjska u četvrtfinalu
U ostalim danas odogranim susretima naša skupine Mađarska je pobijedila Grčku 10:8, a Italija Sloveniju 20:7.

U skupini A Rumunjska je pobjedom protiv Slovačke 8:7 izborila 3. mjesto. Rusija je savladala Nizozemsku 11:5, a o prvom mjestu su u izravnom dvoboju odlučili Španjolska i Srbija. Domaćin je slavio sa 16:11.

Hrvatska - Njemačka 9:9 (3:2, 3:1, 2:2, 1:4)

TIJEK SUSRETA

1. četvrtina (3:2)
Prvi napad je izborio Bošković, ali bez uspjeha. Rudić je od prve minute odlučio umjesto vratar pavića ubacciti Volarevića koji odmah na početku brani zicer.

Nakon prečke Štritofa Nijemci imaju igrača više kojeg Nosek zaključuje pogotkom. Hrvatska djeluje nemoćno, gotovo pet minuta bez prave prigode za gol. Ipak, Vranješ puca i nakon izrađene akcije izjednačuje na 1:1.

Dolazimo do vodstva nakon što je Njemačkoj isključen Savić. Strijelac s desne strane lijevom rukom je mladi Joković. 2:1.

Dierolf minutu prije kraja koristi loše postavljanje naše obrane. Ostaje sam i buši Volarevića za 2:2. Činilo se da će prva četvrtina završiti 2:2, a onda je Marković opalio iz daljine i doveo Hrvatsku u vodstvo.

2. četvrtina (3:1)
Joković brže pliva, ali opet olako propuštamo prvi napad. Ipak odlazimo na dva razlike, strijelac je Pavlović.

Potom primamo još jedan pacerski gol. Nijemci su nas opet preplivali, Bušlje ne pazi i Oeler doslovno gura loptu u gol za 4:3.

Držimo dva razlike, Bušlje nakon tri minute 2. četvrtine završava izrađenu akciju, asistent je Marković. 5:3.

Volarević nakon udarca Nosseka upisuje šestu obranu i potvrđuje da je Rudić povukao pravi potez. U sljedećem napadu dvaput pogađamo vratnicu.

Postajemo još dominantniji od Nijemaca i u napadu i u obrani. Burić koristi igrača više za 6:3 i lakše se diše nakon pola utakmice.

3. četvrtina (2:3)
Prvi put danas Nijemci imaju prvi napad. Obje reprezentacije ne koriste po jedan napad, a Oeler više iz očaja puca iz daljine. Volarević nespretno odbija u vratnicu nakon čega lopta odlazi u gol. 6:4 za Hrvatsku.

Hrvatska igra zonu i naša obrana stoji9 bliže golu. Nijemci pucaju preko gola, imamo igrača više, a Rudić traži time-out. Ako naši vaterpolisti nastave ovako igrati, nema straha za tri boda.

Pavlović sa dva metra koristi igrača više. Već sljedeći napad ista situacija, igrač više, ovaj put Đogaš pogađa. Danas konačno imamo dobru statistiku igrača više, zasad 4/8, 50 posto.

Odmah uzvraća Nosek nakon isključenja Antonijevića. Do kraja 3. četvrtine su dvije minute, Hrvatska ima tri razlike.

4. četvrtina (1:4)
Opet do lopte prvi doplivava Nijemac. Srećom, napad završava u vratnici. Ali, zato Njemačka ima kontru, Dierolf je nezaustavljiv i pogađa za 8:6.

Voda dolazi do grla na 5:30 od kraja utakmice, Nosek koristi igrača više i samo je jedan gol razlike za nas. Hrvatska nema pravu ideju, vrlo je opasno.

Pad se nastavlja, Nosek posprema bombu i rezultat je 8:8. Njemačka je napravila niz od 3:0. Inače mirna beogradska publika počinje zviždati hrvatima i navijati za Nijemce. Propada još jedan naš napad. Njemačka ima kontru koju realizira Dierolf. To je prvo vodstvo Njemačke danas.

Uz puno sreće Burić nas privremeno spašava i realizira igrača više. Volarević nas spašava u sljedećem napadu, ostaje 9:9, a mi opet pogađamo vratnicu.

Minuta je do kraja, uz puno sreće Nijemci ne uspijevaju baciti nloptu u kontru, imali smo u rekontri dva igrača više, ali je Bušlje htio odigrati na centra pa je dodao loptu Njemačkoj obrani. Njemačka ima zadnji napad, do kraja utakmice su 23 sekunde.

Njemačka ne koristi posljednji napad, do kraja su tri sekunde, Rudić zove time-out. To je bilo malo vremena, a Hrvatska će u borbu za 7. mjestona EP-u.


HRVATSKA - NJEMAČKA 9:9

Utakmica je igrana na plivalištu Tašmajdan pred 800 gledatelja, a
sudili su Molimer (Španjolska) i Tulga (Turska).

HRVATSKA: Volarević, Pavić, Đogaš 1, Bošković, Antonijević, Joković 1, Marković 1, Burić 2, Pavlović 2, Vranješ 1, Štritof, Premuš, Bušlje 1.

NJEMAČKA: Tschigir, Naroska, Savic, Dierolf 3, Politze, Nosek 4,Scherwitis, Oeler 3, Kieloch, Mackeben, Zellmer, Bukowski, Mueller.

Realizacija igrača više:
Hrvatska 7/5,
Njemačka 6/4

Peterci:
Hrvatska -
Njemačka -


Kretanje rezultata

0:1 - Nosek (igrač više)
1:1 - Vranješ
2:1 - Joković (igrač više)
2:2 - Dierolf
3:2 - Marković
4:2 - Pavlović
4:3 - Oeler
5:3 - Bušlje
6:3 - Burić (igrač više)
6:4 - Oeler
7:4 - Pavlović (igrač više)
8:4 - Đogaš (igrač više) 8:5 - Nosek (igrač više)
8:6 - Nosek (igrač više)
8:7 - Dierolf
8:7 - Nosek (igrač više)
8:8 - Nosek
8:9 - Dierolf
9:9 - Burić (igrač više)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije