Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAKO GA ŽELE

Englezi za mladog Hrvata nude ogroman novac, Dinamo ga ne može zadržati

Joško Gvardiol
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
02.09.2020.
u 09:09

No, vidjet ćemo kako će se sve razvijati s Gvardiolom. Ode li za 20 milijuna eura, bit će to nakon Pjace (23 milijuna eura), Olma (zasad 21,5 milijuna) i Modrića (21 milijun) najveći transfer.

U siječnju napunio je 18 godina, potpisao prvi profesionalni ugovor s Dinamom te odigrao 13 natjecateljskih utakmica, a već sada mogao bi napustiti Maksimir. Zov atraktivnih europskih liga, ali i ples milijuna eura kojima neće moći odoljeti ni njegovi zastupnici ni Dinamo očito će odvesti k raspletu u kojem će sjajni nadareni stoper Joško Gvardiol još kratko biti u svlačionici plavih.

Prošli tjedan čulo se da je za njega zainteresiran francuski Lille koji je bio spreman platiti Dinamu 10 milijuna eura, pa i koji milijunčić više, dati mu i neke bonuse, ali je odbijen. Čuli smo da za taj novac Francuzi mogu dobiti Gvardiolove kopačke. Tako čvrst stav Dinama i ne čudi jer je u međuvremenu imao, doduše ne pismeno, i ponuda iz Engleske, koje su puno izdašnije od te koja je došla sa sjevera Francuske. Navodno ga želi Leeds, klub u kojem je nekad igrao sjajni Marko Viduka, a danas ga trenira Marcelo Bielsa. Zovu ga El Loco (Luđak) i njegov klub vratio se u Premiership za što je dobio ogroman novac i sad se pojačava jer ne želi u tom elitnom engleskom društvu plesati samo jedno ljeto. Već je Leeds “šopingirao” ovog ljeta, doveo je već jednog stopera i napadača Valencije Rodriga, ali u Gvardiolu vidi izniman potencijal igrača koji može i odmah igrati, ali i igrača koji može postati velika zvijezda, još napredovati pa onda i vratiti uloženi novac.

Koliko znamo, Dinamo je dobio još jednu ponudu iz Engleske za tog tinejdžera i mogla bi to biti borba milijuna. Doduše, nitko ne želi reći koji je to drugi klub zainteresiran iako je u kuloarima spominjan Manchester City. Prije svih njih, Gvardiola je pratio i münchenski Bayern, dobro znaju za Joška još iz Lige prvaka mladih, upisali su ga u svoje bilježnice, ali s obzirom na to da sad cijena ide u nebo, pitanje je bi li bavarski div dao toliko novca za ipak jako mladog igrača.

Gvardiol dosad nije “divljao” čak ni kad je kao najveći talent jedini još imao samo stipendijski ugovor, jako je kasno potpisao profesionalni ugovor, ali za Dinamo je važno da je potpisao do 2025. godine i zato sad plavi s pravom očekuju ogroman novac, ako već Gvardiol mora/želi otići.

Možda njemu samom odlazak ni sad nije u glavi, ali spomenuti novac ne mogu zanemariti ni njegovi agenti koji u slučaju transfera imaju lijepe provizije, navodno i neke postotke, a takav novac ne može zanemariti ni Dinamo. Nikad se ne zna što nosi sutra, korona je bila dovoljna opomena u kakve se nevolje može zapasti i zapravo bi bilo neozbiljno propustiti takav prihod. Odlaskom Gvardiola i sa svim dosadašnjim ovoljetnim transferima (bez Danija Olma) plavi bi osigurali godišnji proračun, a sve što bi još stiglo od Europe bio bi samo bonus i Dinamo bi lako mogao uložiti u dovođenje pojačanja na toj poziciji.

Ne sumnjamo da će Gvardiol uspjeti kamo god otišao, skromni dečko sve je postigao svojim radom, uvijek je predvodio svoje generacije.

– U svakoj generaciji on je bio ispred, bez problema mogao je igrati za sva starija godišta, uvijek je bio fizički nadmoćan, a sada je i u prvoj momčadi pokazao da je spreman – govorio nam je nedavno o njemu Igor Cvitanović koji ga je vodio u mlađim kategorijama.

Dinamu je sad važno zadržati Gvardiola najmanje do utakmice s Ferencvarosem. Jer, Theophile je u Cluju dobio crveni karton i neće ga biti, pa su Zoranu Mamiću ostali samo Dilaver i Gvardiol, te Šutalo. Dinamo je tražio stopera i prije nego što je počela priča o mogućem i vjerojatnom odlasku Gvardiola, a izjalovila im se želja da dovedu jednog od dva Argentinca (Sigali i Alan Franco), no imaju na radaru još igrača. Jedan od njih mogao bi biti Ante Majstorović kojeg je Dinamo doveo iz RNK Splita za 500 tisuća eura i poslao ga u Lokomotivu, a potom transferirao u Osijek za 400 tisuća eura. Iskusni 26-godišnjak nije, doduše, oduševio ove nedjelje kad je u dresu Osijeka zabio nesretni autogol, Osijek je primio četiri pogotka od plavih, no vidjeli smo i njegovih puno dobrih izdanja. K tome, Osijek također igra u Europi, teško bi se samo tako i za mali novac odrekao Majstorovića.

No, vidjet ćemo kako će se sve razvijati s Gvardiolom. Ode li za 20 milijuna eura, bit će to nakon Pjace (23 milijuna eura), Olma (zasad 21,5 milijuna) i Modrića (21 milijun) najveći transfer.

Komentara 11

IJ
Istina_je_bolna
10:25 02.09.2020.

Ako ne bude imao glavu kao npr Halilovic, napravit ce veliku karijeru. Talent je vanserijski

AU
aurelia
11:24 02.09.2020.

Dobiješ 20 milijuna eura za njega i kupiš sve stopere iz svih klubova u HNL za 5 milijuna eura,s jednim ćeš sigurno pogoditi.

DU
Deleted user
13:31 02.09.2020.

Gledajuci kroz godine , mislim da nista ovog ljeta, u pravilu su se u dinamu svi veliki transferi dogadjali u tisini, a novinari bi saznali dan dva prije potpisa... ovo mi vise slici na javnu licitaciju... Mozda se varam ,, ali napominjem.. primjer kova, bile su pripreme u tusrskoj, vijest danas da bi mogao otici , kroz dan dva je bio na lijecnickom pregledu i ode u inter, slicno je i jedvaj i brekalo... Ovo sad traje piskaranje predugo, pa francuzi, pa leeds, pa city... pa bayern... nema tu nista ozbiljno rekao bih, bar ne ovo ljeto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije