Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji igrač Hajduka

Englezi nude osam milijuna eura za Vlašića

Nikola Vlašić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
17.12.2015.
u 15:17

Među klubovima koji ga prate je i Inter, potvrdio je sportski direktor Goran Vučević.

Premda se iz dana u dan piše da su za Nikolu Vlašića, Hajdukova 18-godišnjeg nogometnog genijalca, zainteresirani brojni inozemni klubovi, zasad su svi njegovi planovi vezani uz ostanak na Poljudu. Posljednja u nizu vijesti o Vlašiću stigla je iz Engleske, navodno se pojavio klub koji je za njega spreman Hajduku već ove zime ponuditi oko 8 milijuna eura. No, sve su to kuloarske priče, ali zna se da klubovi iz Engleske, pogotovo iz Londona, stalno prate Vlašićeve nastupe. Tottenham je još prije godinu dana bio ozbiljno zagrizao, ništa manje nije ga želio ni Arsenal, a otkako je Slaven Bilić na klupi West Hama sve se više spominje da bi Vlašić mogao otići među "čekićare".

Slali CD u Barcelonu

– Svi moji planovi vezani su uz Hajduk – izjavio je Vlašić.

Jasno je da nitko neće otkriti karte, tako da se o Vlašićevu zimskom odlasku trenutačno ne može ni govoriti. No dođe li ponuda od 10 milijuna eura, teško je vjerovati da bi je u Hajduku propustili. Pogotovo zato što su se opekli na slučaju Andrije Balića oko čije prodaje nisu htjeli ni razgovarati prije ponude od četiri milijuna eura. A sada bi pristali na svaku vrstu razgovora. Nema dvojbi, Vlašićev bi transfer mogao postati najveći Hajdukov transfer svih vremena, a istina je da se takvi prelasci baš i ne događaju u zimskom prijelaznom roku. Podsjetimo, rekorder Hajudukovih transfera je Nikola Kalinić koji je otišao za 7 milijuna eura u Blackburn. Danas Kalinić briljira u Fiorentini, do koje je došao obilaznim putem, preko Dnipra, a njegova vrijednost procjenjuje se na 20 milijuna eura.

Za Vlašića su zainteresirani i klubovi iz Italije. Hajdukov sportski direktor, koji se zarekao na šutnju za hrvatske medije, rado se odazove Talijanima. Tako je Vučević za Calciomercato prije mjesec dana potvrdio da Vlašića prati milanski Inter.

– Prate ga već neko vrijeme, ali prate ga i drugi klubovi. Nama se ne žuri s prodajom, želimo ga još u Hajduku. Ali, dobijemo li ponudu koja se ne odbija, razmislit ćemo – kazao je Vučević.

Praktički je potvrdio sve što se zna, Hajduk će prodati Vlašića dođe li ponuda koja će ga, da se prisjetimo kralja transfera, trenutačno stacioniranog u Remetincu, "izuti iz cipela". A 10 milijuna eura je ono što bi sve u Hajduku sigurno zadovoljilo. Nekako se najmanje spominju španjolski klubovi, a tamo bi Nikola najradije.

– Vidim se u Španjolskoj jednog dana – kazao je Vlašić u jednom od rijetkih razgovora za medije.

Uostalom, njegov otac Joško Vlašić je još davno, kada je Nikoli bilo devet godina, CD-e s njegovim igrama slao u Barcelonu.

Dovode klasičnog napadača

Čekajući zadovoljavajuću ponudu, Hajduk će slagati drugu kombinaciju s Vlašićem. U Poljudu žele da 18-godišnji krilni napadač bude među putnicima na EP u Francusku, a da bi se Vlašić ondje našao morao bi u drugom dijelu sezone igrati na svojoj poziciji. Zbog toga je Vučević upregao sve moguće kombinacije da dovede napadača kako trener Damir Burić na poziciji prve špice više ne bi koristio Vlašića, koji je ofenzivni veznjak.

>>Predstavnici Reala sletjeli u Zagreb, došli su po Dinamova dragulja!

Komentara 46

NI
nidjomidjo
22:26 17.12.2015.

Slao brko CD-e u Barcelonu kao što je i striko Safet nosio VHS kazete u Inter za nećaka Svena, a tako će otprilike završiti i ovaj transfer. Ja dajem 10 milijuna ako Ozren prestane pisati dezinformacije...

Avatar samo Istina
samo Istina
15:57 17.12.2015.

Ni čut! Malo je. Najkompletniji igrač u HNL-u uz Pjacu. Nema ništa ispod 15, a i rano je još, možda za dvi godine.

DJ
djobu68
02:42 18.12.2015.

Toliko o gradjenju momcadi i buducnosti.Hajde novinarski smradovi sad malo o tome kako Hajduk prodaje mlade i ne misli o buducnosti kao sto stalno pljujete po Dinamu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije