Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAVIJAČI CITYJA

Englezi na Maksimiru: Hrvati, nadamo se da ćemo vam uzvratiti za onaj poraz

Navijači Cityja
Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL
1/2
11.12.2019.
u 19:24

- Ma nama ova utakmica nije ni toliko bitna. Želimo uspjeh Dinamu i da se barem plasirate u Europsku ligu - kaže navijač Cityja Derren koji je stigao iz Manchestera

Prepuni Maksimir dočekao je večeras utakmicu s Manchester Cityjem u kojoj Dinamo lovi europsko proljeće. Navijači su imali svoj uobičajeni rital uoči utakmice unatoč velikoj hldnoći - par piva ispred u fan zoni i okolnim kafićima, a onda na tribine derati grlo.

Lijepa je bila i koreografija uoči utakmice, navijači Dinama dignuli su plave zastavice i tako svojim igračima dali vjetar u leđa dok je sa zvučnika svirala himna Lige prvaka.

- Ma idemo večeras na pobjedu pa što bude. Naša je prilika što će Guardiola igrati s rezervnim sastavom. A na ishod utakmice Šahtara i Atalante ne možemo utjecati, ali nadamo se barem Europskoj ligi - kažu navijači Dinama s kojima smo razgovarali.

>> Pogledajte izjave igrača Dinama nakon utakmice
autor videa: Marko Pavić

A ispred kućica podno južne tribine stajali su navijači Cityja.

- Ma nama ova utakmica nije ni toliko bitna. Želimo uspjeh Dinamu i da se barem plasirate u Europsku ligu - kaže navijač Cityja Derren koji je stigao iz Manchestera. Bio je i na prvoj utakmici u kojoj je City slavio s 2:0.

- Vaši navijači u prvoj utakmici u Manchesteru su se ružno ponašali. Trgali su sjedalice i bacali ih, napravili su štetu na stadionu. No, ovdje je sve bilo super, nikakvih problema - rekao je Derren i dodao:

- Sjećamo se i Hrvatske s polufinala Svjetskog prvenstva u Rusiji. Sada smo u skupini Eura i nadam se da ćemo vam uzvratiti za taj poraz.

Navijaču Cityja ovo je treći put da je u Hrvatskoj.

- Cijene u centru malo su niže od onih u Manchesteru, tako da ne možemo reći da je skupo. A još je jeftinije kad se maknete iz centra.

Koga znaju od hrvatskih igrača?

- Naravno, znamo za Luku Modrića. Sjećamo se i Vedrana Ćorluke koji je igrao za City. Nedavno je naš klub doveo jednog vašeg jako talentiranog nogometaša koji je sada na posudbi. Kako se ono zove? Da, da, Palaversa. Kažu da je talentiran i želimo mu da zaigra za prvu momčad.

Guardiolin City ove sezone ne briljira i vjerojatno neće osvojiti prvenstvo, no njihove navijače to ne brine previše.

- Protekle dvije godine bili smo prvaci tako da nije kraj svijeta. Ne volimo baš navijače Liverpoola pa bismo voljeli da Leicester osvoji naslov.

Drugi navijač Cityja, Luke, je dodao:

- Ovo mi je prvi put da sam u Hrvatskoj i stvarno imate prekrasnu zemlju. Sigurno ću se vratiti jer mi se jako sviđa. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Graničari Stari
Graničari Stari
19:52 11.12.2019.

To bumo tek vidjeli. Vidimo se na Wembleyju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije