Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJAJU SE POLEMIKE

Englezi kritiziraju Hrvate: 'Nikad nisu kleknuli prije utakmice, neće ni ovaj put'

Velika Gorica: Prijateljska utakmica između Hrvatske i Armenije
Slavko Midzor/PIXSELL
09.06.2021.
u 22:40

Podsjetili su i na to situaciju u kojoj su mladi reprezentativci tijekom Europskog prvenstva u Sloveniji kleknuli prije utakmice s Engleskom.

Engleski Daily Mail "pozabavio" se hrvatskom nogometnom reprezentacijom iz jednog drugačijeg kuta - vezanog uz temu klečanja prije utakmice. Engleski reprezentativci to čine kako bi ukazali na rasizam i diskriminaciju, ali smeta im što nemaju podršku navijača ili suparničkih igrača.

Naime, u engleskom se mediju pozivaju se na službeni stav Hrvatskog nogometnog saveza, iz kojeg su poručili da to nije uobičajen protokol pa nema potrebe za klečanjem. Ukratko, zato što nije obvezno, hrvatski reprezentativci neće kleknuti, iako mogu ako žele. Ostaje dojam kao da se vatrene zbog tog kritizira.

- Hrvati nikad nisu kleknuli prije utakmica, iako su to učinili U-21 reprezentativci kad su igrali protiv Engleske na Euru u Sloveniji - navodi Daily Mail.

Objasnili su i da je sve počelo s igračem američkog nogometa Colinom Kaepernickom te se proširilo nakon ubojstva Georgea Floyda. Uključili su se brojni sportaši i sve skupa proširilo se svijetom. Ipak, mnogi navijači, tako i engleski, smatraju to nepotrebnim politiziranjem sporta s kojim se ne slažu.

- To radimo u znak podrške jedni drugima. Ne možemo ignorirati ono što se događa i vjerujem da većina ljudi to razumije - izjavio je engleski izbornik Gareth Southgate.

Komentara 96

KO
Korumpirani
23:02 09.06.2021.

Kolonisti koji su tlačili pola naroda svijeta sad glume neke morealne veličine.

Avatar Primarius
Primarius
22:57 09.06.2021.

u čast koga da klečimo?...razbojnika sa podebljim dosjeom koji je čak prijetio vatrenim oružjem ženi u poodmakloj trudnoći...hvala ne!

Avatar Noldor
Noldor
23:41 09.06.2021.

Ovo je neka suluda verzija 1984. Dobro je zlo, istina je laž. Odjednom su crnački kriminalci dobri dečki, a policija zla. Ma kako da ne. Pa u Americi je trenutno eksplozija kriminala i ubojstava iako u svim zapadnim zemljama je kriminal pao zbog pandemije. Amerika je jedini izuzetak. Po Kaliforniji i San Franciscu trgovine se zatvaraju i sele iz gradova jer su pametnjakovići demokratski javni tužitelji odlučili ne procesuirati krađe iz trgovina. Dućani se zatvaraju jer ne mogu više podnijeti financijski obujam krađa. Ljevica je totalno poludila i vuče cijeli Zapad u kaos.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije