Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poziv na oprez

Engleski klubovi na udaru hakera

hakeri
Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija
23.07.2020.
u 13:23

NCSC je istaknuo slučaj u kojem su e-mailovi izvršnog direktora Premijer lige bili hakirani prije razgovora o transferu, zbog čega je 1.27 milijuna dolara skoro završilo u rukama hakera

Britanski nacionalni centar za cyber sigurnost (NCSC) upozorio je u četvrtak su nogometni klubovi u Premier lige sve češća meta hakerskih napada u sklopu šireg napada na sportski sektor zemlje.

U novom izvješću o kibernetskoj prijetnji sportskim organizacijama, NCSC je istaknuo slučaj u kojem su e-mailovi izvršnog direktora Premijer lige bili hakirani prije razgovora o transferu, zbog čega je 1.27 milijuna dolara skoro završilo u rukama hakera.

U izvješću nisu navedeni pogođeni klubovi i pojedinci, niti tko bi mogao stajati iza napada.

Izvještaj agencije, prvo takve vrste o prijetnjama sportskoj industriji od strane hakera, preporučio je britanskom sportskom sektoru da pooštri svoje mjere cyber-sigurnosti.

Opisujući sportski sektor kao "mete visoke vrijednosti" za napadače, NCSC je rekao da najmanje 70% britanskih sportskih institucija pretrpi cyber incident svakih 12 mjeseci, što je više nego dvostruko od prosjeka za britanska poduzeća.

Oko 30% tih incidenata prouzročilo je financijsku štetu s prosječnim troškom 10.000 funti po incidentu, s tim da je najveći pojedinačni gubitak iznosio čak četiri milijuna funti.

 

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
14:14 23.07.2020.

pa kako se to može ostati bez milijun funti?! tko to pregovara i ugovara poslove online? i vi se čudite da je modrić zaboravio što je sve potpisao?! ja ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije