Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Finale SP-a

Engleske legende ljutite na suce: ‘Hrvatsku su pokrali pri prva dva gola’

Hrvatska Francuska
Foto: Reuters/Pixsell
15.07.2018.
u 19:32

Na društvenim mrežama mnogi su zaključili da su suci gadno pogriješili kod prva dva gola Francuza

U finalu SP-a hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je od Francuza s 2:4. Trikolori su prvi poveli autogolom Mandžukića (18.) nakon što je Griezmann odglumio prekršaj.

Nakon slobodnog udarca koji je izveo sam Griezmann s 20-ak metara lopta je padala na peterac, a Mandžo je glavom skrenuo u mrežu. No ono što su svi primijetili jest da se Pogba u trenutku upućivanja lopte nalazio u zaleđu.

Na društvenim mrežama mnogi su zaključili da su suci u ovom slučaju gadno pogriješili. Isti zaključak izveli su Gary Lineker i Alan Shearer.

Engleske su legende uvjerene da su Hrvati pokradeni kod prvog, ali i kod drugog gola.

U 38. minuti Francuzi su zabili drugi gol, Griezmann je zatresao mrežu iz kaznenog udarca nakon što je sudac Pitana pregledao snimku putem VAR-a.

Lineker na ovu odluku nije mogao šutjeti: “Neeeeee!!!!!! Ne možeš dati jedanaesterac za ovo. Isuse, VAR.”

S time se složio i Shearer: “Sve je išlo predobro. I onda ova smiješna odluka. Ne, ne, ne VAR.”

– Kada sudac nije siguran u svoju odluku, onda ne bi trebao dosuditi kazneni udarac. To je bila pogrešna odluka – istaknuo je bivši njemački napadač i izbornik Jürgen Klinsmann.

– Bilo je igranje rukom i jedanaesterac je ispravno dosuđen – rekao je bivši njemački sudac Thorsten Kinhöfer, a sličnog je mišljenja i bivši španjolski djelitelj pravde Andujar Oliver:

– Igranje rukom je bilo očito, ali isto tako i nenamjerno.

Hrvatska Francuska
1/15

Sports Illustrated tvrdi da su Francuzi došli do naslova uz pomoć VAR-a: 

"Perišićeva ruka bila je u najnormalnijem mogućem položaju, nije igrao namjerno rukom već ga je lopta pogodila nakon što je Matuidi promašio. A sudac Pitana je ipak dosudio penal. Ako je tako, onda bi svatko od igrača u šesnaestercu ekipe koja se brani morao cijelo vrijeme igrati s rukama iza leđa jer i bez namjere može skriviti kazneni udarac."

"Pitana bi vjerojatno svirao kazneni udarac i Urugvajcu Hectoru Castru, koji je igrao SP 1930. godine jednoruk jer je drugu izgubio nesretnim slučajem u djetinjstvu", tvrdi Sports Illustrated. 

Hrvatska Francuska
1/31

 

Komentara 43

ST
stefj
19:54 15.07.2018.

Da, ovo su sigurno dvojbene odluke, a sudac je sudio pomalo za Francuze. Penal se nije trebao suditi, moglo se izvući na spuštenu ruku i tko zna što još, dok onaj prvi gol vjerojatno nije bilo prekršaja... E da je tako bilo, utakmica bi išla potpuno u drugom smjeru...

BU
Bubalamala
19:49 15.07.2018.

I Njemački mediji kritiziraju prva dva gola Francuza, Grinzman je odglumio faul a i penal je sumnjovo dosuđen piše die Welt !

Avatar poljicanin
poljicanin
19:49 15.07.2018.

Jedino što je korektno da prevarant Griezmann nije dobio Zlatnu loptu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije