Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI POČECI

Goranova emotivna priča: Nismo imali novca, morali smo odlučiti hoću li prekinuti školovanje

Goran Ivanišević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
08.04.2020.
u 08:37

Otac mi je rekao da će dati otkaz. 'Ti si talentiraniji u tenisu nego što sam ja kao profesor na sveučilištu'. Tako da je dao sve od sebe.

Legendarni hrvatski tenisač Goran Ivanišević 18. srpnja bit će primljen u Tenisku kuću slavnih. Osvajač Wimbledona iz 2001. godine tako će postati prvi Hrvat koji će se pridružiti tom uglednom društvu.

A Goran se za službenu stranicu kuće slavnih prisjetio svoga teniskog puta. Posebno je istaknuo oca Srđana koji je podnio veliku žrtvu kako bi njegov sin uspio.

– Otac je toliko puta zamalo doživio srčani udar. Morao je istrpjeti sve ludosti i razbijanja reketa – rekao je Goran i dodao:

– Bio je profesor na sveučilištu. Sjećam se kad sam imao 14 godina i završio osnovnu školu. Trebao sam upisati srednju. Majka mi je inženjerka kemije... Nisam znao što napraviti. Bio sam vrlo dobar, ali sam imao 14 godina.

Otac je čak i dao otkaz kako bi bio uz sina.

– Nismo imali novca. Morali su odlučiti hoću li prekinuti školovanje i više igrati tenis. Otac mi je rekao da će dati otkaz. ''Ti si talentiraniji u tenisu nego što sam ja kao profesor na sveučilištu.'' Tako da je dao sve od sebe.

Goran je otkrio da Srđan trenerima nije dopuštao jednu stvar.

– Govorili su mi da sam dobar, ali da imam loš servis. No, bio sam jako mršav, imao sam valjda 20 kilograma. Moj otac je svakom treneru rekao ''možeš raditi na bilo kojem udarcu, ali ne diraj servis''. Tako da se moj servis nije promijenio od 12. godine. Otac je bio uz mene i glavna je osoba na mom teniskom putu. I majka je bila podrška, ali otac je bio uz mene svaki dan.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar MariaFJ95
MariaFJ95
23:37 08.04.2020.

Mary, 31. mychat.fun/xlove

LI
liliZG
13:52 08.04.2020.

majka nije bila prisutna jer je netko u toj familiji morao i raditi da plati račune... to se valjda ne uzima u obzir.....

ON
Onajkojijest
08:49 08.04.2020.

A gde mu je đole??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije