Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJBOLJI IGRAČ

Soudani otkrio što će napraviti ako Gavranović dođe u Dinamo

El Arbi Hillel Soudani
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
15.12.2017.
u 08:47

Soudani je baš od svih kapetana dobio nešto bodova osim od kapetana Rijeke Mate Maleša, koji ne smatra da Alžirac spada u TOP 5 HNL-a.

El Arabi Hilal Soudani proglašen je najboljim igračem godine u Tportalovu izboru “Kapetani biraju”. Najbolji igrač Dinama uvjerljivo je osvojio prvo mjesto u izboru svih deset kapetana hrvatskih prvoligaša, sakupio je ukupno 70 od mogućih 100 bodova.
Prestižnu nagradu osvojio je ispred igrača Rijeke Filipa Bradarića (46 bodova) i lokosa Lovre Majera (28). Najbolji igrač iz Hajduka je Hamza Barry na četvrtom mjestu, s 18 bodova.

Želi ostati u Dinamu

Zanimljivo, Soudani je baš od svih kapetana dobio nešto bodova osim od kapetana Rijeke Mate Maleša, koji ne smatra da Alžirac spada u TOP 5 HNL-a. Iako, koliko je puta Soudani zagorčavao život Riječanima, mogao ga se Maleš sjetiti i dodijeliti mu pokoji bod.

El Arbi Hillel Soudani
1/8

Nije mu baš bio sklon ni kapetan Hajduka Nižić, koji je Soudani smjestio na četvrto mjesto od pet najboljih.
A Alžirac je pobjedom prekinuo dominaciju igrača Rijeke u prethodnim izborima, jer posljednje četiri godine ovaj je trofej odlazio u ruke Leona Benka, Andreja Kramarića, Marina Tomasova i Franka Andrijaševića... Zanimljivo, sva četvorica nakon osvajanja nagrade ostvarivala su transfer u inozemstvo, no Soudani kaže da on ostaje u Dinamu.


– Jako sam sretan zbog ove nagrade, zahvaljujem svim kapetanima na izboru, ali i svojim suigračima iz Dinama. Oni su mi pomogli da igram dobro i zabijam golove. Baš mi je drago što sam pobijedio, pogotovo kad vidim da su ovu nagradu osvajali veliki igrači poput Modrića, Eduarda da Silve, Mandžukića... Sada sam na red stigao i ja, ponosan sam zbog toga. Evo, Dinamo ništa nije osvojio prošle sezone, pa mi je drago da sam barem ja osvojio ovu nagradu. Ovo mi je prva individualna nagrada u Hrvatskoj, ali nadam se da neće biti i posljednja – rekao je El Arabi Hilal Soudani na hrvatskom jeziku, pa još jednom poručio kako ne namjerava otići u inozemstvo, ni u slučaju dolaska Marija Gavranovića u maksimirski klub.


– Mario Gavranović je dobrodošao u Dinamo, neka dođe, a ja neću otići iz kluba, već ću ga prvi dočekati i zaželjeti mu iskrenu dobrodošlicu. Naši ciljevi? Dinamo ove sezone mora uzeti i Kup i prvenstvo, vjerujem da će u Maksimir opet stići dvostruka kruna – zaželio je Soudani.


Osvrnuo se Alžirac i na predstojeće Svjetsko prvenstvo u Rusiji, na koje se njegova reprezentacija nije uspjela plasirati.
Hrvatska će se na SP-u igrati protiv Argentine, Islanda te Nigerije, reprezentacije koja je u kvalifikacijama igrala u skupini zajedno sa Soudanijevim Alžirom.


– Igrali smo dvaput u kvalifikacijama, ali nisam bio u sastavu zbog ozljede. No, gledao sam utakmice na televiziji. Nigerija ima jako dobrih igrača, ali Hrvatska je ipak bolja. U nogometu je sve moguće, ali navijat ću za vas. Moram, ipak tu živim već nekoliko godina – rekao je simpatični Soudani.

Želi godinu s trofejem i Europu


Na SP-u u Rusiji gledat ćemo videotehnologiju, koja je ovih dana opet u fokusu jer se koristi na klupskom SP-u u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.


– Suci griješe, to je normalno, jer griješimo i mi igrači, pa treneri. No, videotehnologija bi im olakšala posao, pa mislim da bi je bilo dobro uvesti i u HNL – poručio je Soudani.

Doduše, da je videotehnologija bila na onoj utakmici Dinama i Cibalije prošle sezone, plavima Batinić ne bi mogao pokloniti jedanaesterac, koji je sjajnom glumom isprovocirao baš Soudani.
 Na kraju je otkrio koje su mu želje u 2018. godini.


– Neka se ne ponovi ova godina bez trofeja. Mi smo Dinamo, želimo uzeti oba trofeja, a onda i napraviti iskorak u europskim natjecanjima – zaključio je Alžirac koji je već sada ostavio neizbrisiv trag u Dinamu.


Zbog brojnih golova koji su pomagali klubu u osvajanju titula, ali i zbog činjenice da je već sada sa 63 gola 19. najbolji strijelac HNL-a. A zabije li ih još 11, prestići će Eduarda da Silvu i postati najefikasniji stranac na toj ljestvici...

Poredak:

1. El Arabi Hilal Soudani (Dinamo) 70

2. Filip Bradarić (Rijeka) 46

3. Lovro Majer (Lokomotiva) 28

4. Hamza Barry (Hajduk) 18

5. Josip Mišić (Rijeka) 16

6. Marko Futacs (Hajduk) 14

7. Domagoj Antolić (Dinamo) 12

7. Filip Benković (Dinamo) 12

7. Mario Gavranović (Rijeka) 12

10. Mile Škorić (Osijek) 10

U izboru je sudjelovalo 10 kapetana hrvatskih prvoligaša. Svatko je izabrao petoricu najboljih i udijelio im po 10, 8, 6, 4 i 2 boda

Komentara 4

IN
Inspector
15:42 15.12.2017.

Soudani Hrvatino!

Avatar mladen valentić
mladen valentić
11:57 15.12.2017.

Tebi ni najbolji neurokirurzi ne mogu pomoći. Budala ostaje budala i ovo mu je najveći životni uspjeh, skriven iza monitora i tipkovnice prosipati budalaštine!

Avatar Hrvatska-Cuga
Hrvatska-Cuga
09:27 15.12.2017.

El Arabi Hilal Soudani mora što prije zaigrati u hrvatskoj repki. On ima potencijal da postane instant hrvatina i niš nije drugačiji od njemačke brače Kovač, sramnog australijera Josepha Simunicha ili brojnih uvoženih momaka iz Bosne i Srbije koji su nama dosada pomogli da naša repka postiže sjajne uspjehe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije