Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKI MEDIJI

'Modrić je bio neprepoznatljiv, često nije znao što bi s loptom'

Luka Modrić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
22.11.2015.
u 13:22

- Hrvat je odigrao jednu od najdiskretnijih utakmica od kada je došao na Santiago Bernabéu. Bio je jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji je pokušao postaviti kriterij u katastrofu bijelih - piše El Mundo Deportivo.

Jutro nakon teškog debakla od vječnog rivala Barcelone javnost u Madridu "traži glave“ odgovornih za poraz od 0:4, a mediji su kritikama izožili sve protagoniste uključujući i Luku Modrića, koji je prema anketama i komentarima među najmanje krivima.

Na madridskim kioscima u nedjelju strši naslovnica sportskog lista Marca "Bernabéu traži glave". Na svojoj internetskoj stranici list je napravio anketu u kojoj je do 10 sati ujutro glasovalo 85.200 čitatelja. Za većinu, njih 43 posto, glavni krivac je predsjednik Real Madrida Florentino Pérez. Odgovoran je zatim trener Rafael Benítez, a tek onda igrači.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić odigrao je čitavu utakmicu, dok je Mateo Kovačić susret odgledao s klupe za pričuve.

Na pitanje tko vas je od igrača najviše razočarao, 3,7 posto osoba reklo je Modrić. No od trinaest nogometaša madridske momčadi koji su nastupili u subotu, najveću krivnju nosi Gareth Bale sa 16,1 posto glasova, a slijede Cristiano Ronaldo, Danilo, Benzema, Kroos, Ramos, Isco, Varane i James Rodríguez.

- Modriću je Benítez dao posao Casemira, drugim riječima, središnjeg igrača za destrukciju. Bio je nerazumljivo najpovučeniji nogometaš sredine terena. Bio je žrtva uragana Barcelone. Uvijek nadigran u tranziciji, jer je njegov suigrač Kroos kretao prerano u presing dok Benzema, Bale i Ronaldo zajedno sa Jamesom nisu igrali obranu. Bez lopte, malo se može reći o Hrvatu - zaključio je AS.

Dnevne novine "El País" u komentaru kažu da se Real Madrid mora vratiti igri s manje taktičkih crteža i s više inspiracije. 

- Napadači moraju igrati prema ruti koju određuju igrači poput Kroosa i Modrića - piše El Pais.

Sportski list Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni ističe "Modrić neprepoznatljiv". 

- Nakon prelaska na polovicu Barcelone često nije znao što s loptom. Kada se tome pridoda da niti njegovi suigrači nisu nudili opcije, Hrvat je odigrao jednu od najdiskretnijih utakmica od kada je došao na Santiago Bernabéu. Bio je jedan od rijetkih, ako ne i jedini, koji je pokušao postaviti kriterij u katastrofu bijelih.

>> Ljutiti Ronaldo dao ultimatum Realu: Ili on ili ja!

Komentara 17

DU
Deleted user
15:08 22.11.2015.

Ostavljen Kroos i Modric na sredini protiv 4 igraca barce. Ronaldo, Benzema, James, Bale ne igraju obranu a Modric i posebno Kroos nisu defenzivni vezni. Vidjelo se Modrica da se mora povlaciti skroz do zadnje linije jer je ostajao sam na previse prostora i ovi bi ga samo zaobisli. Benitez nije ni do koljena Ancelotiju, s ovakim igracima napraviti funkcionalnu ekipu je cudo.

GA
gafe
15:37 22.11.2015.

Ono sto je Real igrao prije tocno godinu dana je bilo najbolje sto sam bio vidio u nogometu. Onda su se redom ozljedili modric, bale, ramos i james. Radi toga su izgubili protiv atletica i bilbaa i izgubili prventsvo. Da je florentino perez malo pametan nebi ancelottiu nikada dao otkaz jer je upravo on znao sa tim zvjezdama. Benitez nazalost to ne zna. Najbolje se to upravo vidi na primjer kod Ronalda. Takoder se pitam pod kojem kriteriji je Danilo bolje igrac od Carvajala?! Beniteza mi je zao ali on nije kaliber za Real i treba mu dat otkaz i Zidanea postavit kao trenera. Takoder mislim da je doslo vrijeme da se Ronalda proda i dovede Hazarda iz Chelsea

DU
Deleted user
15:34 22.11.2015.

Trabunjate bez veze, Modrić je i sinoć dobio najveću ocjenu od realovih igrača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije