Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Drago Hudika, Hina
Europska liga

Još jedan engleski finale! Chelsea se nakon drame pridružio Arsenalu

Još jedan engleski finale! Chelsea se nakon drame pridružio Arsenalu
Foto: Reuters/Pixsell
09.05.2019. u 23:51

Nogometaši Chelsea i Arsenala izborili su finale Europske lige koje će se održati 29. svibnja na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

Englezi će tako imati sva četiri predstavnika u finalima europskih kupova jer će u završnom susretu Lige prvaka 1. lipnja u Madridu igrati Liverpool i Tottenham.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Chelsea je izborio finale nakon što je u Londonu nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Eintracht s 4-3, nakon što su obje utakmice završile rezultatom 1-1, dok je dok Arsenal prošao Valenciju s dvije pobjede. Na svom travnjaku je slavio s 3-1, a u uzvratu na Mestalli s 4-2.

Chelsea i Eintracht su odigrali čvrstu utakmicu s mnogo trke koja je razriješena tek izvođenjem jedanaesteraca nakon što su obje utakmice razriješene rezultatom 1-1. Chelsea je poveo u 28. minuti golom Rubena Loftusa-Cheeka, a izjednačio je Luka Jović u 49. minuti.

Kako više nije bilo golova pitanje putnika u Baku odlučeno je udarcima s kreča, a junak je postao Kepa Arrizabalaga obranivši udarce Hintereggera i Paciencia, dok je Kevin Trapp obranio samo jedan kazneni udarac i to Azpilicueti.

Mateo Kovačić je odigrao cijeli susret za domaći sastav, dok je Ante Rebić za goste igrao do 90. minute.

>> Najskuplji na svijetu! Pogledajte 'zvijer' koju je Cristiano kupio od samo jedne plaće

Chelsea - Eintracht
1/13

Prvi priliku na Stamford Bridgeu imali su gosti u 14. minuti kada je Danny Da Costa sjajno opalio iz voleja, a Kepa Arrizabalaga vrhunskom obranom spriječio vodstvo gostiju. Uzvratio je Olivier Giroud u 23. minuti pucajući iz blizine, no Kevin Trapp je obranio. Pet minuta kasnije 'Bluesi' su poveli. Eden Hazard se sjajnim potezom riješio 'pratnje', a potom dubinskom loptom uposlio Loftusa-Cheeka koji je utrčao u kazneni prostor i lijepim udarcem svladao njemačkog vratara.

Gosti su u drugom poluvremenu zaigrali daleko aktivnije i agresivnije i već u 49. minuti su izjednačili, a pogodak i to već deseti u ovom natjecanju zabio je Luka Jović. Kako do kraja susreta više nije golova susret je ušao u produžetke.

U prvih 15 minuta Eintracht je imao dvije sjajne prilike, a oba puta je pucao Sebastien Haller, no njegove udarce s gol crte izbacivali su David Luiz i Davide Zappacosta.

U 100. minuti je Kostić probio po strani i oštro ubacio u kazneni prostor gdje je Haller ne baš najbolje pucao, a njegov udarac s crte je izbacio Luiz. Bila je to sjajna prilika, možda i najbolja za Eintracht na utakmici. Haller je pucao i u 105. minuti, nakon ubačaja iz kornera, a ovoga puta domaća vrata je spasio Zappacosta. U 112. minuti opasno je zaprijetio Emerson, ali je Trapp sjajno obranio.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca za Chelsea su zabili Barkley, Jorginho, David Luiz i Hazard, a kod Eintrachta su precizni bili Haller, Jović i De Guzman.

Chelsea će drugi put u povijesti igrati u finalu Europske lige. Do finala je londonski sastav stigao i 2013. kada je u završnom susretu u Amsterdamu pobijedio Benficu.

Londonski sastav je ovom utakmicom produžio i rekordni niz bez poraza u Europskoj ligi na 17 utakmica. Posljednji poraz 'Bluesi' su doživjeli 11. travnja 2013. na gostovanju kod Rubina (2-3), no prošli su dalje jer su u prvoj utakmici slavili s 3-1.

Eintracht je lovio prvo europsko finale u posljednjih 39 godina nakon što je 1980. osvojio Kup Uefa protiv Borussije Moenchengladbach.

U drugom susretu večeri Arsenal je na gostovanju pobijedio Valenciju s 4-2 i tako potvrdio pobjedu od 3-1 iz prve utakmice igrane u Londonu. Nakon što je prošle sezone zapeo u polufinalu izgubivši od Atletico Madrida, Arsenal je ove godine otišao korak dalje. 

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Komentara 15

Avatar navijač
navijač
20:15 09.05.2019.

U finalu L.P. dva Engleska kluba , a isto će se dogoditi i u finalu E.L. Potpuna dominacija Engleskog nogometa.

SC
schwertransport
00:08 10.05.2019.

sve namjesteno

Avatar Mile voli disko
Mile voli disko
23:50 09.05.2019.

Dominacija Engleza sigurno se nastavlja i narednih par godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije