Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Eintracht bolji od Arsenala, Sporting, LASK i APOEL prošli

Arsenal
Foto: PA/Pixsell
1/5
28.11.2019.
u 23:46

U ljepotici večeri Malmo je u susretu skupine B pobijedio kijevski Dynamo sa 4-3

Nogometaši Eintrachta priredili su iznenađenje večeri u Europskoj ligi pobijedivši u Londonu Arsenal sa 2-1 i tako načinili veliki korak prema 16-ini finala.

Arsenal je imao priliku osigurati prolaz, a nakon što je poveo 1-0 golom Aubameyanga u završnici prvog dijela činilo se kako će 'topnici' osigurati prolaz.

Arsenal
1/2

Međutim, Eintracht je u nastavku susreta okrenuo rezultat s dva gola, a oba je zabio Kamada (55, 64). 

U drugom susretu večeri Vitoria Guimaraes i Standard su odigrali 1-1, pa uoči zadnjeg kola Arsenal, Eintracht i Standard mogu dalje. Londonski sastav je u najboljoj poziciji jer ima 10 bodova, Nijemci su na devet, a Standard je treći sa sedam bodova.

Belgijci u zadnjem kolu dočekuju Arsenal i treba im pobjeda od pet razlike kako bi bili bolji od 'Topnika' koji su dobili prvu utakmicu sa 4-0, ili se nadati da će Vitorija u Frankfurtu zaustaviti Eintracht.

U večernjim utakmicama plasman u drugi krug osigurali su Sporting, LASK i APOEL.

Sporting je u skupini D izborio 'europsko proljeće' nakon što je u Lisabonu pobijedio PSV Eindhoven sa 4-0, a golove su zabili Luiz Phellype (9), Bruno Fernandes (16, 64-11m) i Mathieu (43). Dalje ide i LASK koji je u Norveškoj slavio sa 2-1 protiv Rosenborga.

U ljepotici večeri Malmo je u susretu skupine B pobijedio kijevski Dynamo sa 4-3.

Bila je to utakmica obrata, poveo je domaćin, potom je Dynamo zabio dva gola za vodstvo 2-1. Uzvratili su Šveđani s dva gola za prednost 3-2, Dynamo je izjednačio na 3-3, da bi Rosenberg u šestoj minuti nadoknade donio pobjedu domaćinu. Josip Pivarić nije konkurirao za ukrajinski sastav.

U drugom dvoboju Kopenhagen je na gostovanju porazio Lugano sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Thomsen u 27. minuti na asistenciju Karla Bartoleca.

Uoči zadnjeg kola vodi Kopenhagen s devet bodova, Malmo ima osam, Dynamo šest, a Lugano je zadnji s dva boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije