Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navukli bijes

EHF misli samo na zaradu, klubovi ga ne zanimaju

05.05.2020.
u 19:10

Po novom, svi klubovi koji žele sudjelovati u Europskoj ligi, morat će uplatiti kotizaciju od 20.000 eura

Čelnici Europskog rukometnog saveza svojom odlukom da prekinu sva natjecanja u eurokupovima, izuzev završnih turnira Lige prvaka i Lige prvakinja, navukli su bijes mnogih klubova, ali i nacionalnih saveza jer su ukinuli i kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Egiptu 2021.

Novi val nezadovoljstva većine klubova i saveza stigao je nakon što je EHF službeno poslao naputke vezane uz novu sezonu.

1/3

Po novom, svi klubovi koji žele sudjelovati u Europskoj ligi, morat će uplatiti kotizaciju od 20.000 eura. No, to nije sve.

Oni klubovi koji žele igrati u Europskoj ligi, morat će u dvorani imati specijalnu podlogu plave boje, dva velika ekrana iza svakog gola, minimum 80 metara dužine.

I ono što je najgore – u dvorani se mogu reklamirati samo dva sponzora kluba, umjesto osam koliko je bilo dopušteno u prošloj sezoni. Ostali sponzori su od Europskog rukometnog saveza.

– Meni je sve to u redu, time EHF želi Europsku ligu dovesti na visoku razinu. Nama neće biti problem dodatni troškovi jer imamo novca da možemo igrati u Ligi prvaka – rekao je Josip Ergović, predsjednik kluba Nexea iz Našica.

Po svemu sudeći, sljedeće sezone ćemo u Europi imati samo dva muška kluba jer Dubrava i Poreč, koji imaju pravo igranja u Europskoj ligi, vjerojatno neće moći skupiti toliko novca.

Jer, da bi se jednom klubu isplatilo uloženo, morao bi doći najmanje do završnog turnira EL-a, gdje pobjednik dobiva 100 tisuća eura, drugi 50 tisuća, treći 40 tisuća, a četvrti 30 tisuća eura.

U Ligi prvaka nagrade su znatno veće, ondje pobjednik dobiva milijun eura, ali umanjenih za dobivene nagrade od skupne faze do Final Foura. Utakmice Lige prvaka igrat će se srijedom i četvrtkom, a utakmice Europske lige utorkom. Dva su termina – 18.45 i 20.45.

U Europskom rukometnom savezu odlučili su da nije važno sudjelovati, nego zaraditi. Klubovi? Tko ih što pita...

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar MargaretUC79
MargaretUC79
23:49 05.05.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k­i︆s︆­s︆­tok︆­.︆­c︆­o︆m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije