Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Legendarni napadač plavih Eduardo da Silva bio je gost Maksimira

Eduardo: Mogao bih Dinamu donijeti 20 milijuna eura

storyeditor/2022-08-05/PXL_040822_94970221-1.jpg
05.08.2022.
u 15:07

'Nedostaje mi Hrvatska kako ne, Dinamo mi je uvijek u srcu' - priča Dudu.

Dinamov međunarodni nogometni turnir Mladen Ramljak održava se 19. put. Prilika je to da se na djelu vidi nogometnu budućnost, a tu priliku nije propustio ni Eduardo da Silva, sjajni napadač Dinama, Arsenala, Šahtara i hrvatske reprezentacije. Zajedno s Ettom gledao je kako igra njegov Flamengo, ali i Dinamo. Na sjajnoj večeri organiziranoj uz travnjak glavnog stadiona družili smo se s predstavnicima brazilskoga kluba.

Zaželio se travnjaka Maksimira

- Baš je lijep osjećaj ponovno biti ovdje, u Hrvatskoj, Zagrebu i na stadionu. Znao sam dolaziti i prije, ali sam uvijek bio na tribini, dugo nisam bio ovdje dolje, na travnjaku - kaže Eduardo.

I ove su godine na turniru jake momčadi.

- Igrao sam na Ramljakovu turniru prije tko zna koliko godina. Pratim ga svake godine i vidim da je sve jači, dolaze klubovi iz Europe i s drugih kontinenata. Kad sam ja igrao, sjećam se da je bila velika stvar igrati doma protiv tako jakih klubova, veliki izazov, želite se pokazati, nametnuti i svom klubu ne biste li ušli u prvu Dinamovu momčad. A tako su razmišljali i ostali mladi igrači iz drugih klubova koji su dolazili ovamo. A pravu važnost turnira danas vidim još bolje.

17.08.2005., Split - Prijateljska nogometna utakmica Hrvatska - Brazil. Juninho Pernambucano, Eduardo da Silva."nPhoto: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Sad su na turniru dva vaša kluba, Dinamo i Flamengo.

- Da se mene pita, volio bih da u finale uđu Dinamo i Flamengo, ali finale neću moći gledati jer se vraćam u Brazil. Vezan sam uz Dinamo, devet sam godina živio ovdje, a kad sam i otišao, dolazio sam igrati za hrvatsku reprezentaciju, a i sad dolazim kad god mogu i naravno da će mi Dinamo uvijek biti u srcu.

Nedostaje li vam Hrvatska, s obzirom na to da ste bili na odmoru na Jadranu i nakon toga svratili u Zagreb?

- Kako da ne, praktički sam cijeli život proveo ovdje i u nogometu. I dalje volim nogomet, igram, haklam u Brazilu, ali lijepo se i vratiti u prošlost i mogu reći da mi je karijera doista bila lijepa.

Imate li u planu jednog dana vratiti se u Hrvatsku?

- Ne znam, sad sam treću godinu u Rio de Janeiru, plan mi je bio da budem tamo pet-šest godina. Kći mi ima 17 godina, sin će sad 12. Kći želi studirati u Europi i zato ćemo se vjerojatno vratiti u Europu, no još ne znam bi li to bila Hrvatska ili tu negdje blizu.

29.12.2021., Dom sportova, Zagreb - 50. izdanje malonogometnog turnira "Kutija sibica”, Jubilarnu Kutiju sibica obiljezila je revijalna utakmica pod nazivom “Dva kapetana“, koja je posvecena dvojici sportskih velikana – Cici Kranjcaru te Dusku Popovskom, a okupila su se neka od najvecih imena velikog i malog nogometa Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Sigurno i dalje pratite HNL, ali i Dinamo u europskim utakmicama.

- Pratim najviše Dinamo iako živim dosta daleko, no pratim preko interneta, najčešće gledam europske utakmice plavih. I mogu reći da je Dinamo otišao na višu razinu ako ga uspoređujemo s vremenom dok sam ja ovdje igrao. Živim u Brazilu i mogu vam reći da ljudi koji su tamo u nogometu jako cijene Dinamo, gledaju ga kao veliki europski klub.

Dinamov start u želji da ponovno uđe u Ligu prvaka rezultatski je uspješan, no igra baš i nije bila najbolja.

- Ma gledajte, kvalifikacije za Ligu prvaka uvijek su teške, danas nema laganih suparnika, ali bez obzira na sve, vjerujem da će Dinamo ući u Ligu prvaka.

Izgledate odlično, kao da biste još mogli igrati.

- Neka me Dinamo uzme da zabijem koji gol i donesem mu 20 milijuna eura - našalio se Eduardo i dodao smiješeći se: - Ali, tko zna, možda moj sin jednog dana zaigra za Dinamo, on već sad vrijedi 20 milijuna eura.

Favoriti protiv Ludogoreca

Dinamu sad na putu stoji Ludogorec, plavi imaju prednost 2:1, no igrajući s tom momčadi prije 10 godina proživjeli su pravu dramu i na kraju tek pogotkom Vide u 8. minuti sučeve nadoknade otišli dalje.

- Glavno je da je Dinamo tamo pobijedio, u uzvratu igra u Maksimiru pred svojim navijačima, no neće mu biti lako iako je sada favorit - zaključio je Eduardo da Silva.

Nadajmo se da je sjajni Dudu u pravu i da će Dinamo preskočiti tu stubu, pa i bez njegovih pogodaka, a u plavom dresu zabio ih je cijelu hrpu. No, lijepo ga je bilo ponovno vidjeti u Maksimiru, makar uz pomoćne terene i na svečanoj večeri.

 

>> Pogledajte komentare navijača Dinama nakon remija sa Shkupijem

Komentara 4

ZA
zagi101
17:27 05.08.2022.

najbolji stranac koji je igrao u Dinamu, lakoća i elegancija kojom je postizao golove fenomenalna

WA
Walkow
16:46 05.08.2022.

Flamenco??? Svatko danas može biti sportski novinar! Nije Flamenco, nego FLAMENGO!

PO
Poskok
21:06 05.08.2022.

vidio čovik da u nas ide sve priko veze (partijske) pa bi sina progurao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije