Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEDAM NOVIH IGRAČA

Eduardo je pravi 'kapitalac', 
ali Dinamo još nema momčad

Eduardo Carvalho
Foto: Reuters (Ilustracija)
01.07.2014.
u 09:05

Kapitalac je vratar Eduardo, prvi vratar Brage koji je stalno branio, koji ima 35 utakmica za reprezentaciju Portugala, koji je nastupio i na SP-u, doduše u simbolične tri minute.

Te 2005. Zdravko Mamić najavio je – sad će sljedećih deset godina Dinamo biti prvak. Nedostaje mu još jedna godina za ispunjenje obećanja, a već je istrčao s novim:

– Od deset sljedećih godina, Dinamo će osam puta igrati u Ligi prvaka ili Europskoj ligi, radimo najjaču momčad, doveli smo igrače koji nisu bili u svojim klubovima otpisani već su bili nositelji igre – kazao je Mamić.

Opet je problem vrijeme

Tako je s jedne strane priznao da dosad baš i nisu dobili nekakva pojačanja, osim Soudanija koji je igrao za Alžir i Vitoriju Guimaraes, a s druge strane treba i njemu priznati da je sada doveo igrače koji su doista igrali u svojim klubovima, i to mnogo.

Kapitalac je vratar Eduardo, prvi vratar Brage koji je stalno branio, koji ima 35 utakmica za reprezentaciju Portugala, koji je nastupio i na SP-u – doduše u simbolične tri minute. Odličan vratar kojeg je Zoki Mamić ''potpisao'' nekoliko dana prije odlaska Portugala u Brazil.

Machado je navodno stigao u nešto lošijem fizičkom stanju, ali došao je barem na početak priprema i stići će se spremiti. Doduše, kao ''desetka'' u Olympiacosu prošle je sezone upisao samo tri pogotka, a ''desetka'' bez ijedne asistencije malo je upitna.

Boljka plavih bila je stoperska pozicija, to su riješili dovođenjem Argentinca Sigalija. Još se čeka oporavak Taravela, pa i Addyja, i uz Šimunića i Šimunovića te bi pozicije sad trebale biti u redu. No, uvijek je kod Dinama pitanje vremena i tempiranja forme. Koliko će se ti igrači uigrati, prilično je upitno. Plavi moraju biti spremni za 15 dana zbog utakmice sa Žalgirisom, a onda po mogućnosti, uđu li u europsku skupinu, ne pasti u listopadu kao do sada.

Nema jamstva uspjeha

Marko Pjaca ima najbolju statistiku, dečko je veliki talent i bit će rješenje barem u prvo vrijeme dok Soudani ne stigne sa SP-a, odmori se i počne pripremati.

Dosadašnji igrač Hajduka Franko Andrijašević borit će se za mjesto u jakoj konkurenciji veznih igrača. Dejan Radonjić stigao je s odličnim preporukama svog bivšeg trenera Igora Pamića:

– Dinamo je doveo najboljeg napadača, taj dečko bit će najbolji igrač lige!

Iako su pojačanja tu, Dinamo nema jamstvo da će uspjeti, opet je tu mnogo novih igrača, to je nova momčad. I zato je stariji Mamić bio oprezan:

– Ne znam hoćemo li odmah uspjeti, kako će se uklopiti novi igrači, hoće li u momčadi doći do onog pravog ''klika''.

Već Žalgiris 15. srpnja reći će dio istine.

>> Veliko pojačanje: Eduardo potpisao za Dinamo!

Komentara 11

MA
Markocrooo
12:06 01.07.2014.

sad kad su svi protiv ja sam za dinamo još više.ajmoooo

Avatar feudalac
feudalac
09:49 01.07.2014.

...ovo je najraniji napad na Dinamo! Jos se igraci nisu ni upoznali s trenerom a poceli su negativni komentari.

TT
trpimir.trpimir
11:31 01.07.2014.

Osobno mislim da Dinamo kao nositelj grupe mora proći Žalgiris jer ako to nisu u stanju učiniti nemaju šta tražiti u Evropi. Ekipa se počela kasno slagati i pitanje je da li će se dobiti bitka sa vremenom koje jee prekratko. Golman Eduardo je provjeren i iskusan vratar on može puno pomoći odbrani koja nije dovoljno uigrana, a znamo koliko je Dinamo primio naivnih golova, greškom pojedinaca. Za mene je Radonjić najveće pojačanje, i svojim igrama će to pokazati ako mu se pruži prilika. Puno je nepoznanica, bitno je da Dinamo prođe Žalgiris, a do tada bi se trebao kompletirati sav igrački kadar i da li su novi igrači pojačanja sa kojima se može napraviti iskorak u evropskoj ligi i biti će to za klub trenutak istine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije