Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena trenera u Svjetlosti

Edi Dželalija prvi platio ceh za krizu rezultata

'slavonija-27.10.09 -slavonski brod -hrvatska -  rn:kosarka--nakon poraza od darde, kosarkasi svjetlosti (bijeli) dobili su novog trenera Photo: Ivica Galovic/VLM'
'Ivica Galovic/VLM'
27.10.2009.
u 16:34

Edi Dželalija nije više trener košarkaša Svjetlosti! Nakon što je od Darde pretrpljen prvi poraz na domaćem parketu u A-1 ligi nakon četiri godine, uprava kluba zahvalila se na suradnji dosadašnjem strategu i na njegovo mjesto postavila Igora Kovačevića.

Potvrdila se tako stara priča da u krizi rezultata treneri prvi dolaze na udar.

– Dželalija je za mene i nadalje jedan od najvrednijih trenera u Hrvatskoj. Rastali smo se pošteno i korektno. Međutim, mi sada dvaput zaredom gostujemo i, ako oba puta izgubimo, veoma ćemo teško dohvatiti Ligu za prvaka. Stoga smo se odlučili ukazati povjerenje Igoru Kovačeviću, domaćem stručnjaku koji je 15-ak godina igrao u Brodu i još šest u inozemstvu – kaže sportski direktor Svjetlosti Ivo Kardum.

Osim trenera, ceh za dva uzastopna poraza platili su i igrači kojima je oduzeto 40 posto primanja za listopad. Tu, međutim, nije kraj. Ne budu li na sljedećim utakmicama pružali očekivano, za pojedince više neće biti mjesta u klubu.

- Nedopustivo je da Ozseven, koji je doveden kao istinsko pojačanje, već nakon 20 minuta izlazi iz igre radi pet osobnih pogreški. Ipak, on nije jedini krivac, ima dosta igrača koji ne igraju kako bi trebali. Nakon poraza od Dubrave obavio sam razgovor s igračima, ali u njihovoj se igri ništa nije promijenilo. Nastave li i dalje ovako, rješavat ćemo ih se jednog po jednog! – dodaje Kardum.

U klubu ističu kako Liga za prvaka nipošto nije izgubljena. No, treba već u idućem kolu u Dubrovniku pobjedom nadoknaditi propušteno protiv Darde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije