Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema promjena

Ecclestone: Formula 1 još nije spremna za novi sustav kvalifikacija

bernie
27.02.2016.
u 11:10

“Htio sam jako jednostavnu stvar. Kvalifikacije bi ostale kakve jesu jer su dobre. Ako je vozač na poleu i ako je pobijedio u prošloj utrci, dodali bi mu nekoliko sekundi na njegovo vrijeme tako da se mora probijati do vodstva, što bi on i radio"

Prvi čovjek Formule 1, Bernie Ecclestone, priznao je kako novi eliminacijski sustav kvalifikacija neće biti uveden do VN Španjolske jer software za mjerenje vremena još uvijek nije spreman, piše Gp1.hr.

Nakon važnih sastanaka Strateške grupe i Komisije F1, na kojima se raspravljalo o budućnosti sporta, FIA se izjasnila kako želi uvesti novi sustav kvalifikacija, i to već početkom nove sezone.

Međutim, u intervjuu za The Independent, Ecclestone pojašnjava kako je potrebno još vremena da se pripreme programi te je potrebno pobrinuti se oni rade ispravno, a do tad će Formula 1 koristiti trenutni sustav kvalifikacija.

“Nove kvalifikacije se još neće održavati jer ne možemo pripremiti sve na vrijeme. Trebalo je početi odmah početkom sezone, ali to nije moguće jer software nije spreman. Tako da će nove kvalifikacije biti vjerojatno tek u Španjolskoj. U Australiji će biti stare kvalifikacije. Software mora biti napravljen, a to nije baš lako,” rekao je Ecclestone.

Novi format kvalifikacija nije naišao na veliko odobravanje momčadi i vozača te oni smatraju kako subotnji kvalifikacijski trening nije trebao biti mijenjan. Ecclestone je također nedavno izjavio kako je imao još radikalnije planove da bi “začinio” sport.

“Na kraju ovo nije ono što sam ja htio. Ono što sam ja htio je zbrkati grid. Vozač koji je najbrži u kvalifikacijama ne bi bio na prvoj startnoj poziciji i ne bi nestao tijekom utrke. Zašto bi bio spor u utrci ako je bio brz u kvalifikacijama?”

“Htio sam  jako jednostavnu stvar. Kvalifikacije bi ostale kakve jesu jer su dobre. Ako je vozač na poleu i ako je pobijedio u prošloj utrci, dodali bi mu nekoliko sekundi na njegovo vrijeme tako da se mora probijati do vodstva, što bi on i radio,” dodao je Ecclestone.

>>Raikkonen: Nisam zabrinut zbog Mercedesa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije