Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometna liga prvaka

Džomba: U Areni mora biti bučno!

'sport...zagreb...04.10.2008. Ledena dvorana doma sportova, rukomet, liga prvaka, Croatia Osiguranje Zagreb - Rhein-Neckar Lowen 33-33, Mirza Dzomba,  Photo: Goran Stanzl/Vecernji list'
'Goran Stanzl/Vecernji list'
07.10.2009.
u 11:48

Mirza Džomba, osvajač trofeja sa Ciudad Realom, danas će prvi put igrati u Areni. Možete kupiti i deset najboljih na svijetu, no to vam ne jamči uspjeh. U sportu se sve mora poklopiti...

Mirza Džomba, legendarno desno krilo, jedini od rukometaša Zagreba Croatije osiguranja ima trofej za osvojenu Ligu prvaka.

Pobjede stvaraju "kemiju"
– Fantastičan je osjećaj kada se osvoji najjače klupsko natjecanje, blizu je onome kada se trijumfira na olimpijskim igrama ili svjetskom prvenstvu – prisjeća se Džomba dana kada je slavio sa Ciudad Realom.

Slavili ste tek nakon šestog finala.

– Da, i pet izgubljenih finala jako me frustriralo. Igrao sam u jakim klubovima, a nikako na tron. Prvo sa Zagrebom, Barcelona je tada bila nedodirljiva, s Veszpremom sam izgubio od Magdeburga pa sa Ciudad Realom od Barcelone. Sve za gol-dva. I onda smo se prošetali do trona. Bila je to godina iz snova.

U čemu je razlika između te momčadi Ciudad Reala i ove današnje zagrebaša?

– Igraču je u Španjolskoj lakše. Ovdje je sve na život ili smrt, a tamo pobjede nose manje euforije, a porazi nisu tragični. U momčadi je bilo 14 stranaca, 14 zvijezda, zvali su nas galacticosi, imali smo "kemiju".

Ima li Zagreb "kemiju"?

– Ima, bez toga ne ide. Možete kupiti deset najboljih igrača na svijetu, ali to ne jamči uspjeh. U sportu se za trijumf mora sve poklopiti. A tu "kemiju" stvaraju pobjede. Zato su dva boda iz Norveške odličan start. Pa još dva protiv Šveđana... To ponese momčad.

Dvorana je lijepa
Prvi put danas u 18 sati, protiv Alingsasa u drugom kolu Lige prvaka, igrat ćete u Areni?

– U ponedjeljak sam prvi put trenirao u Areni. Krasna je, velika i nova. Veselim se što je zovu rukometnom dvoranom, premda nije naša. No, to znači da smo ipak nešto ostavili iza sebe.

Koliko vam je važan ugođaj kada igrate?

– Svakom je igraču važan. Volim kad je užareno ozračje, huk s tribina, pa makar bio usmjeren na potporu suparniku. Kad je publika bučna, svaki je igrač dvadeset posto više unutra. Kazališno ozračje ne potiče. Nadam se da ćemo u Areni imati veliku potporu.

Može li Zagreb na vrh u Ligi prvaka?

– Bilo bi bahato reći da smo među favoritima, ali tu smo negdje. Suparnik bi morao igrati savršeno da bi nas svladao u Areni. Nama pak ostaje da kod kuće igramo kao prošle sezone u gostima. Ukaže li nam se prilika, može biti svašta – kaže Džomba.

Kakva je po stilu igre Zagrebova momčad?

– Moramo biti radna momčad, u obrani i krvavih koljena da bismo mogli lako do golova.

Alingsas?

– Kad je u Ligi prvaka, sigurno je dobar. Nema više lakih protivnika, nikakvog opuštanja ne smije biti. Znali smo napraviti na svom terenu gluposti, zato danas moramo krenuti protiv Šveđana "full".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije