Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Musa s 35 koševa predvodio Cedevitu u trijumfu protiv Mornara

Cedevita - Mornar
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/5
18.11.2017.
u 23:39

Nakon poraza u Parizu i Podgorici, dogovorili smo se da na reprezentativnu pauzu moramo otići sa dvije pobjede u nizu – kazao je Musa

Uz 35 koševa Džanana Muse (za dvicu 10-12, za tricu 5-6), što je najviše što je ovaj 18-godišnjak zabio za seniore hrvatskog prvaka, Cedevite je nadjačala Mornar (99:74) i izborila 6. pobjedu u ABA ligi.

- Nakon poraza u Parizu i Podgorici, dogovorili smo se da na reprezentativnu pauzu moramo otići sa dvije pobjede u nizu. Ovo mi je seniorski rekord u dresu Cedevite, dok sam u majici reprezentacije BiH već nekoliko puta išao preko 30. Hvala suigračima, momčad me tražila jer su vidjeli da sam šuterski raspoložen - kazao je Musa koji će, baš kao i Stipanović, biti oslobođen današnje utakmice protiv Jazina (19) jer će se priključiti reprezentaciji BiH.

Cedevita - Mornar
1/13

No, zato će sva tri hrvatska reprezentativca (Krušlin, Katić, Ramljak) putovati u Zadar, a sutradan će biti na okupljanju u Zagrebu. Svi ostali cedevitaši dobit će slobodno sve do petka, a Cherry iznimno do subote jer je on, jedino od Amerikanaca, odlučio otputovati u SAD. 

- Moramo se odmoriti. Tek je studeni, a nama se zbog 20-tak odigranih utakmica čini kao da već jako dugo tgraje. Zato i jesam igračima dao slobodno, pri čemu vjerujem da će profesionalci poput Nicholsa i Ukića i pored toga dolaziti trenirati. Svoj četvorici naših Amerikanaca ponudio sam mogućnost da otputuju u SAD, jer ćemo za Božićne i Uskršnje blagane morati igrati utakmice, no samo je Will Cherry odlučio iskoristiti tu mogućnost pa njega na treningu očekujem u subotu.

Na odmor će i igrači Mornara čiji je trener (Mihailo Pavićević) rođeni brat glavnog sponzora kluba (Đorđi Pavićević) koji mu je ujedno i pomoćni trener. A prošle sezone je bilo posve suprotno i Đorđi je bio glavni trener, a Mihailo njegov pomoćnik.

-  Ovaj klub je kompletno Đorđijeva zasluga jer on je i glavni sponzor Mornara jer nema pomoći od ostalih struktura. Malo je takvih entuzijasta kao što je Đorđi pa mu često kažem da ne zaboravi da ima i troje djece. Nakon što sam se vratio iz Kine i odlučio da pomognem u ovom projektu, brat me zamolio da se zbog njegovih obveza u njegovoj firmi zarotiramo - objasnio je Mihailo.

Cedevita sada ima omjer pobjeda i poraza 6-3, dok je Mornar pao na 4-5.

Komentara 1

SV
svitilnik
20:12 19.11.2017.

Mi hrvatski građani , mi koji poštujemo i volimo hrvatsku državu, mi koji plaćamo hrvatske poreze, mi koji plaćamo uposlenike u hrvatskom sportu i ministarstvu koji je nadležan za hrvatski sport, zahtijevamo od HKS-a i nadležnoga ministarstva da igrače koji igraju u klubovima koji ne poštuju HKS i hrvatsku državu ne pozivaju u našu hrvatsku reprezentaciju. Mislim da vrijeme strpljenja ove sramote polako curi. I da se zna, ovo nije vezano samo na košarku. I u drugim sportovima postoje ista nastojanja raznih likova, u vaterpolu i nogometu pogotovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije