Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI DVOBOJ

Dvoboj Zadra i Hajduka prati ozračje sumnje

Zadar - Cibalia
Dino Stanin/Večernji list
05.12.2009.
u 11:50

Trener Zadra Dalibor Zebić poručuje kako želi pobjedu i da će njegova momčad od prve minute igrati borbeno, čvrsto i agresivno visoko pritišćući bijele.

Dalmatinski derbi između Zadra i Hajduka na Stanovima u subotu će, nažalost, biti odigran pod neugodnom hipotekom navodnoga namještanja proljetnoga dvoboja istih suparnika, koji je završen pobjedom Splićana s 3:0.

Da se sumnja u namještanje tog susreta objavilo je i Njemačko državno odvjetništvo, a Uefa je pak objavila da je sumnjiva samo jedna utakmica hrvatskoga prvenstva, no nije potvrdila da se radi baš o dvoboju Zadar – Hajduk. Iako su dužnosnici i igrači oba kluba opovrgnuli sudjelovanje u namještanju, sumnje se ipak teško oslobađaju.

Štoviše, velika većina igrača koji će danas istrčati na Stanove i proljetos je igrala u objema momčadima. U zadarskom prvoligašu jučer nitko nije govorio o opterećenju kojem su zbog toga izloženi igrači, već svi vjeruju kako će se tradicionalno dobro ozračje s punih tribina prenijeti i na travnjak.

A ondje se može očekivati nešto slično nedavnom ogledu Dinama i Lokomotive, jer su čak četvorica nogometaša Zadra (Čurjurić, Ljubičić, Skočibušić i Milin) igrala za Hajduk, dok su Puljić i Jonjić prošli omladinsku školu toga kluba. Slično vrijedi i za momčad s Poljuda u čijim redovima igraju četvorica Zadrana, Marijan i Jurica Buljat te Tomasov i Subašić. Ipak, iz riječi trenera Zadra Dalibora Zebića proizlazi da Hajduk na Stanovima ne treba očekivati prijateljski pristup, već pravu ratničku utakmicu.

– Od prve minute moramo igrati borbeno, čvrsto i agresivno kako bismo potaknuli navijače da nas podrže. Nadam se da nećemo izgorjeti, već da ćemo igrati pametno i strpljivo – istaknuo je jučer strateg Zadra.

Jedini problem mogao bi biti nedostatan broj ulaznica za sve zainteresirane, budući da je i u travnju ispred vrata ostalo više od stotinu navijača.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije