Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FA KUP

Dva pogotka Kranjčara, zabio i Kalinić

Niko Kranjčar, Luka Modrić
Foto: AFP
1/2
02.01.2010.
u 17:59

Odlično raspoloženi bili su hrvatski igrači na Otoku u utakmicama 3. kolo FA kupa. Niko Kranjčar zabio je dva kola, Nikola Kalinić jedan, a među asistente su se upisali Luka Modrić i Ivan Klasnić.

Niko Kranjčar postigao je dva pogotka za Tottenham, a Nikola Kalinić jedan za Blackburn u utakmicama 3. kola nogometnog FA Cupa.

Tottenham je rezultatski lako svladao posljednjeplasiranu momčad engleske druge lige (Championship) Peterborough, na White Hart Laneu je bilo 4-0. Menadžer momčadi Harry Redknapp započeo je susret s dvojicom hrvatskih veznjaka, Luku Modrića je stavio na desni, a Niku Kranjčara na lijevi dio svog veznog reda, a upravo je Kranjčar dvama pogocima riješio pitanje pobjednika susreta i osigurao svojoj momčadi sljedeći krug natjecanja.

Raspoloženost za igru Kranjčar je pokazao već u uvodnim minutama susreta, a u 27. se prvi puta mogao upisati na listu strijelaca. Ipak, njegov udarac je vratar gostujuće momčadi Joe Lewis skrenuo u vratnicu, a lopta je potom izašla izvan granice terena. Još nekoliko udaraca uputio je hrvatski veznjak prije no što je u 35. minuti svoju momčad doveo u vodstvo sjajnim dalekometnim udarcem u rašlje gostujućeg golmana. Kranjčar je drugi puta "matirao" Lewisa u 57. minuti udarcem iz blizine, a sudjelovao je i kod trećeg pogotka. Dodao je loptu Garethu Baleu koji je potom pronašao Jermainea Defoea za 3-0 u 70. minuti dvoboja. Konačnih 4-0 postavio je Keane s bijele točke u četvrtoj minuti sudačke nadoknade susreta.

Kranjčar, kojem su ovo bili šesti i sedmi pogodak ukupno za Spurse, je igrao do 73. minute kada je svoje mjesto u momčadi prepustio Dannyju Roseu. Luka Modrić je odigrao cijelu utakmicu, a početkom sudačke nadoknade asistirao Robbieju Keanu za pogodak koji je poništen zbog zaleđa. Trećeg Hrvata u momčadi, Vedrana Ćorluku, Redknapp je u ovom susretu odmarao.

Nikola Kalinić je odigrao cijelu utakmicu i postigao svoj četvrti pogodak za Blackburn, ovaj puta u porazu 3-1 od Aston Ville. Bivši napadač Hajduka, koji i dalje čeka na prvenstveni pogodak, je bio precizan nakon izvođenja udarca iz kuta kada je dočekao loptu na samom rubu šesnaesterca i u 55. minuti smanjio na 2-1. Roversi su od 41. igrali s igračem manje nakon što je isključen El-Hadji Diouf.

Za razliku od Kranjčara i Kalinića, Ivan Klasnić se nije upisao na listu strijelaca, no njegov je Bolton s 4-0 prošao četvrtoligaša Licoln Cityja. Bio je Klasnić blizu svog sedmog gola za engleskog Premierligaša, no ljevicom je pogodio tek stativu u sigurnoj pobjedi svoje momčadi. Iz igre je izašao u 58. minuti, sedam minuta nakon što je asistirao Chung-Young Leeju za povećanje vodstva na 2-0.

U posljednjoj subotnjoj utakmici 3. kola engleskog FA Cupa, Liverpool nije uspio pobijediti na gostovanju kod drugoligaša Readinga, te je utakmica na stadionu Madejski završila neodlučeno 1-1...

Štoviše, imao je Reading i vodstvo, pa je tako Simon Church u 24. minuti zabio vodeći gol za domaćina. S desne strane ubacio je Ryan Bertrand, na lijevoj vratarevoj vratnici loptu je u sredinu vratio Grzegorz Rasiak, a najspretniji je bio Church koji je iz neposredne blizine zabio gol.

Liverpool, koji je u ovoj utakmici istrčao u najjačoj postavi, s obje glavne zvijezde Stevenom Gerrardom i Fernandom Torresom u sastavu, uspio je izjednačiti u 36. minuti. Strijelac je bio upravo kapetan “redsa” Steven Gerrard koji je zabio s nekih 25 metara, udarcem u donji lijevi vratarov kut.

Do kraja utakmice niti jedan sastav nije uspio doći do odlučujućeg gola, pa će se tako igrati ponovljena utakmica, ali ovoga puta na Anfieldu.

FA Cup, 3. kolo, važniji rezultati:

Tottenham - Peterborough 4-0
Aston Villa - Blackburn 3-1
Bolton - Lincoln City 4-0
Wigan - Hull City 4-1
Everton - Carlisle 3-1
Fulham - Swindon 1-0
Middlesbrough - Manchester City 0-1
Milton Keynes Dons - Burnley 1-2
Nottingham - Birmingham 0-0
Portsmouth - Coventry 1-1

Komentara 5

DS
dubina-sirina
19:22 02.01.2010.

Nista novo. hehehehe

OB
-obrisani-
19:40 02.01.2010.

Ae Niko ali Kalinić zabio gol a nije iz penala:) Evo zna dati gol iz igre:)

OB
-obrisani-
18:53 02.01.2010.

Pa dečki igraju sa punim gasom jer su tako blaženi da če moči preko ljeta odmarati..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije