Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UTRKA U ITALIJI

'Dva i pol Hrvata' ili najveći radnik i zvijer koja se traži. Koji Hrvati će do trofeja?

Serie A - Bologna v AC Milan
ALBERTO LINGRIA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
31.01.2021.
u 08:58

Lagao bi onaj tko bi rekao da nije ni na trenutak pomislio da će se Milan boriti za naslov prvaka Italije kada je prije koju godinu legendarni Zvonimir Boban u tom klubu posijao hrvatsko sjeme

Lagao bi onaj tko bi rekao da nije ni na trenutak pomislio da će se Milan boriti za naslov prvaka Italije kada je prije koju godinu legendarni Zvonimir Boban u tom klubu posijao hrvatsko sjeme. U Milan je povukao Antu Rebića koji je tamo krenuo u rat za scudetto. Mlad je, brz, okretan i sjajan par Zlatanu Ibrahimoviću koji i u 40. godini života vapi za medaljama.

Milan je talijanski klub s najvećom poviješću Hrvata u svojoj momčadi, a sada je doveo još jednog, desetog po redu - jer nedavno je crveno-crni dres navukao i Mario Mandžukić. U očima navijača i čelnika ovog kluba trio je to koji može rossonerima donijeti taj željeni naslov. Milan titulu prvaka Serie A sanja od 2011. godine, a sada s 'dva i pol Hrvata' u momčadi ima jako lijepe izglede da slobodno može i budan sanjati jer na vrhu je prvenstvene ljestvice.

Za vrat im puše Inter, klub iz istog grada, klub s istim ambicijama. Oni pak naslov čekaju od 2010., sve ovo vrijeme Juventus je bio taj koji je slavio. No i taj Inter ima dva aduta - srebrni reprezentativci sa Svjetskog prvenstva - Marcelo Brozović i Ivan Perišić dobro su potkovani za ovu utrku.

Epic Broz posebice jer nije tajna da je baš on čovjek koji se najviše troši u tamošnjoj ligi. Mnoga su istraživanja rađena na tu temu, a njegovo je ime uvijek plivalo blizu površine. Brozović pretrči najviše kilometara u Serie A, po nekim podacima u prosjeku i pola kilometra više od bilo koga drugog.

Perišić nema taj luksuz jer pamti i bolje sezone u Interu, kod šefa Antonija Contea baš i nema sreće. Ivan najradije igra na krilu, a Conte na toj poziciji radije koristi bekove pa Hrvatu često ostaju samo mrvice. Pričalo se zato i o njegovu transferu u Bundesligu, ali i o tome kako bi, unatoč maloj minutaži, radije ostao do kraja sezone u Italiji te pokušao uzeti naslov s Interom. 

Veliko čudo prošlosezonske Lige prvaka je Atalanta. Momčad je to koja u rosteru ima također dva Hrvata (Boško Šutalo i Mario Pašalić) i trenutačno je peta na prvenstvenoj tablici. Za njih nikada ništa nije izgubljeno. Iako je mnogima možda teško za očekivati da pored velikana poput Milana, Juventusa, Intera, Rome... može doći do scudetta, Atalanta je momčad koja radi čuda. Već sada su u polufinalu Talijanskog kupa, Pašalić im je ozlijeđen, ali jedno oko je sigurno na tituli pobjednika u Serie A.

Kako sada stvari stoje ovih šest Hrvata idu po talijanski nogometni 'Sveti gral' - pa neka bolji pobjedi.

Komentara 3

PE
perolero23
12:50 31.01.2021.

Na zalost talijanska liga je daleko iza najjacih u EU

Avatar southman
southman
09:19 31.01.2021.

Još jedan penal. Više nego Dinamo i Hajduk skupa.

VO
vojnicanin
14:20 31.01.2021.

Nogometni klub Milan,bice prvak Iatlije,sve dok u njemu igra Ibrahimovic,a onda dodje i Mandzo,i tu nema kraja,jednostavno su klasa,posebno Ibra,jer on gdje igra tu nema promasaja,nakrga samo zdravlje cuva, on je Bog za nogomet,sve ostalo su sveci.........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije