Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bundesliga

Veliko iznenađenje u Dortmundu, Niko Kovač ima naslov u rukama!

Borussia Dortmund - Schalke
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/3
27.04.2019.
u 17:28

Najveći rival Bayerna poražen je od petnaeste momčadi prvenstva

Dortmundska Borussia neočekivano je u subotu poražena na svom stadionu. Žuto-crne je Schalke pobijedio 4:2, pa je Niki Kovaču otvoren put do naslov prvaka Njemačke.

Početkom utakmice se činilo da će drugoplasirana momčad Bundeslige lako do novih bodova. Borussia je povela pogotkom Marija Götzea u 14. minuti, no već četiri minute kasnije su počele nevolje po domaćina.

Daniel Caligiuri je izjednačio na 1:1 iz najstrože kazne u 18., a deset minuta kasnije je Salif Sane odlično skočio nakon ubačaja iz kornera i donio preokret.

Nade Borussije su otišle u nepovrat u samo nekoliko minuta nastavka. Najprije je u 60. minuti isključen Marco Reus zbog gruboga prekršaja s leđa, a zatim je Caligiuri dvije minute kasnije postavio na 1:3 iz prekrasno izvedenog slobodnog udarca.

Uslijedio je još jedan crveni karton za domaćina, ali unatoč isključenju Wolfa i dva igrača manje, Borussia je preko Witsela smanjila na 2:3 u 85. minuti.

Za Schalke je već u sljedećem napadu uzvratio Breel Embolo, pa su petnaestoplasirani gosti prema Gelsenkirchenu otišli sa sva tri boda u džepu.

Bayern je tako zadržao bod prednosti uoči sutrašnjeg gostovanja kod Nürberga, pa ako tamo upiše očekivanu pobjedu, bavarski će klub odmaknuti na četiri boda tri kola prije kraja. 

Kovača nakon Nürnberga čeka Hannover kod kuće, gostovanje kod Leipziga i zaključna utakmica protiv Eintrachta ispred svojih navijača. 

Komentara 2

TC
toni_cobra
17:47 27.04.2019.

Žuto-crne je Schalke pobijedio s 2:4 Bravo nounar: ako izbacis "Žuto-crne" ostaje da "je Schalke pobijedio s 2:4"!!!! Jel istoznacna recenica da je "Schalke pobijedio BD s 4:2"???? Jos samo fali da je Liverpool pobijedio s 0:5

PR
prajdali100
18:27 27.04.2019.

Iznenađenje za one koji nisu gledali.Žuto- crni nisu imali šanse.Dođe i takav dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije