Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK Rukometaši u 8 kola imaju tek dvije pobjede i remi

Duvnjak: Po ostanak u ligi idemo s mladim snagama

06.11.2008.
u 18:03

Izvjesno je da će i ove godine rukometaši Osijeka Elektromodula voditi grčevitu borbu za opstanak u elitnom društvu hrvatskog rukometa.

Izazov mladoj momčadi
Doprvak Hrvatske od prije samo dvije sezone, lani je “visio” na rubu opstanka, a i ove godine jednu od najmlađih momčadi u Dukat Premijer ligi očekuje težak posao.

– Zasad sam zadovoljan. Može sigurno biti i bolje, ali kakvo je stanje i kakvu igračku kvalitetu imamo, mislim da je naša pozicija objektivna - kazao je trener Ivan Duvnjak.

Naime, nakon osam odigranih prvenstvenih kola s dvije pobjede i remijem momčad Osijeka Elektromodula zauzima 12. mjesto na ljestvici, ali s utakmicom više od prvih pratitelja na dnu ljestvice.

– Ovih prvih nekoliko kola nismo nigdje posrnuli. Dobili smo sve utakmice kod kuće, izuzev one protiv Zagreba, a tu bodova, naravno, nema. Remi u Poreču u prethodnom kolu samo je jedan veliki plus, no ne budemo li ga nastavili potvrđivati bodovima u Osijeku, onda nam se ne piše dobro – kaže Duvnjak koji će, uz nekoliko iskusnijih igrača, sezonu morati izgurati s mladim snagama.

– Stav je kluba da se ove godine odgovarajuća pažnja pruži mladim igračima i da se s tim igračima ostane u ligi – otkriva osječki trener.

Gužva na začelju
Ligu na kraju sezone izravno napušta posljednjeplasirana momčad, dok će pretposljednji igrati kvalifikacije za opstanak. Prema Duvnjaku, gotovo pola lige konkurira za ta mjesta.

– Nama je primarni cilj opstanak u ligi, a u istom je položaju, kao i mi još 5-6 klubova. Da će biti teško, bit će – zaključio je Duvnjak.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije