Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK Hrvatski rukometaši pred 3500 gledatelja u Gradskom vrtu pobijedili Rusiju s 27:26

Duvnjak: Osječka publika nas je podigla kad smo pali

28.12.2008.
u 23:21

Osijek je s odličnim prošao generalnu probu za Svjetsko rukometno prvenstvo i već sada je izvjesno kako će imati jednu od najvrućih dvorana u Hrvatskoj. Dvadesetak dana uoči premijerne utakmice SP-a rukometaši Hrvatske i Rusije prvi su testirali netom otvorenu dvoranu. Ali u kakvoj atmosferi!

Na parketu na kojem će utakmici uskoro igrati olimpijski pobjednici Francuzi, sinoć se već pola sata prije početka na tribine natiskalo 3,5 tisuće navijača gladnih spektakla koji nisu stali svih 60 minuta.

Ileš
Ritam je pjesmom davao dio navijača smješten na središnjem dijelu istočne tribine, tek im se u jednom trenutku potkrao onaj nesretni povik “za dom spremni”. Utakmica je prošla uz dosta simbolike. Nekoliko sati nakon što je širom otvorila vrata nove dvorane, prvu loptu u njoj bacila je nekada najbolja svjetska rukometašica Katica Ileš, koja je baš u Rusiji, na Olimpijskim igrama u Moskvi 1980. godine, doživjela krunu velike karijere.

Červarovi izabranici su Rusima, za razliku od zagrebačke arene noć prije, dozvolili luksuz da preko Rastvorceva pogotkom otvore novu dvoranu. Do prvog vodstva Hrvatska je došla tek u 8. minutu, a od tog trenutka krenula je, svi su mislili, lagana šetnja. U 24. minuti bilo je +6 za Paklene, na odmor se otišlo s +7 (17:10), u 40. ta je prednost narasla + 8 (22:14), a Zlatko Horvat je promašio čistu kontru za +9. No, onda se sinoć sjajni Grams razigrao, skinuo našima igračima 15 lopti, od čega četiri sedmerca, a uporni Rusi su polako stizali. Na dvije minute do kraja utakmice došli su na samo pogodak zaostatka, ali snage i vremena za nešto više nisu imali.

- Prvi dio smo odigrali fenomenalno, no ponovo smo, kao i u Areni, u drugom poluvremenu pali. Međutim, ovo je mlada momčad i najbitnije da imamo pozitivan rezultat - kazao je nakon utakmice najiskusniji igrač u ovoj Červarovoj momčadi Igor Vori.

Do početka Svjetskog prvenstva ima još vremena. Ivan Pešić ne sumnja kako će se u idućih 18 dana, koliko je ostalo do prve utakmice, mnoge stvari korigirati.

Izostao otac Duvnjak
- Večeras nam je nedostajalo desetak igrača, a s njima možemo ponovo daleko dogurati - kazao je vratar i izdvojio jedan detalj.

- Ozračje je odlično gdje god da igramo. Nevjerojatan je osjećaj imati takvu potporu iza sebe.

Sa šest pogodaka najbolji je bio “domaći” igrač, Domagoj Duvnjak, rođen u 30 kilometara udaljenom Đakovu. Motiv više mu je bio otac Ivan koji sinoć ipak nije bio na tribinama jer nije mogao doći do ulaznice.

- Otac je taj koji me usmjerio u rukomet i kojem moram zahvaliti što sam tu gdje jesam - kazao je Duvnjak odbijajući tvrdnje kako je legitimni nasljednik Ivana Balića.

- Ne volim kada mi to kažu, iako mi gode takve pohvale. Još sam daleko od njega. Postoji mali pritisak koji pokušavam izbiti iz glave, a Ivano mi pomaže u tome.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije