Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tucak objavio popis

Dupinima Svjetska liga tek pripreme za SP u Barceloni

'29.10.2012., Zagreb - Trening hrvatske vatrpolo reprezentacije uoci prve utakmice Fina Svjetske lige protiv Crne Gore koja se u Zagrebu igra 31. listopada 2012. Ivica Tucak.  Photo: Daniel Kasap/PIXS
'Daniel Kasap/PIXSELL'
12.03.2013.
u 13:30

Zlatni dupini krajem ovog mjeseca igraju dva susreta Svjetske lige, u Zadru protiv Turske te u Rijeci protiv Grčke, međutim u reprezentaciji na njih gledaju tek kao na pripreme za Svjetsko prvenstvo u srpnju u Barceloni.

- Pripremio sam dva različita sastava, kombinirat ću i isprobati mlađe igrače. Da dečki vide kako je u \"A\" reprezentaciji, a ja da ih isfiltriram za SP u Barceloni, koje nam je ove godine naravno glavni cilj. Cijelo vrijeme vrtim 23 igrača s kojima sam i otvorio ovo natjecanje protiv Crne Gore - kazao je izbornik Tucak.

Josip Pavić, kapetan dupina objasnio je o čemu se radi:

- Već sad počinjemo pripreme za ljeto. Bio vođa ja ili netko drugi, nije toliko bitno jer nam vođa poseban u ovoj momčadi ne treba. Pije bih rekao kako sam prvi među jednakima - kazao je Pavić.

Direktor Saveza Perica Bukić također veće gleda prema Barceloni:

- Na Svjetskom prvenstvu imamo relativno dobru skupinu, dakako očekuje se da ćemo pobijediti i Ameriku i Kanadu, a zatim imamo i korektan ždrijeb u nastavku. Igrači su nam danas svi zdravi, imat će prije turnira skoro dva mjeseca priprema. Dakako, nemamo onih pet ili šest igrača koji su se zahvalili izborniku nakon Olimpijskih igara. Ovo nam je, inače, vrlo važna sezona jer ulazimo u novi olimpijski ciklus. Kakvu god momčad imali, želimo doći na vrh na svjetskoj pozornici - dodao je Bukić te se ponovo vratio na financiranje vaterpola:

-  Svi žele zlata sa svjetskih prvenstava i Olimpijskih igara, a financiranje Saveza prepuštaju snalaženju. Nerazumljivo mi je da Srbija i Crna Gora imaju veće premije od nas... Čak i one za broncu su im veće od naših za zlato. Smatram kako je sport u Hrvatskoj precijenjen, a iako imamo medalje sa svih velikih natjecanja, mučimo se. Nagrade za sportsku izvrsnost bile bi pravo riješenje...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije