Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVNO U BAZENU

Dupini: Navikli smo se na Rudića, a Tucak ima naše puno povjerenje

Ivica Tucak (1)
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/10
29.10.2012.
u 15:00

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u srijedu na Mladosti od 16.45 igra 1. kolo Svjetske lige s Crnom Gorom

Umirovljenik bez plivaće kapice brčkao se na Mladosti u traci za građanstvo, a tik do njega trening su odradili zlatni vaterpolisti koji su zajedno u bazen uskočili prvi put nakon Londona. Zamislite Modrića i društvo kockastih kako treniraju na jednoj strani terena, a na drugoj klinci iz obližnje škole igraju na "dva mala"... Nezamislivo.

– Ma lako za gospodina, već smo se naviknuli na takve stvari. Glavno da smo se mi skupili i da radimo – smijao se Maro Joković nakon prvog treninga koji je vodio novi izbornik Ivica Tucak.

– U srijedu krećemo u obranu zlata Svjetske lige iz Istanbula, igramo s Crnom Gorom (16.45 nap. a). Iako se reprezentacija prilično promijenila, moramo nastaviti dominaciju koju su dečki imali na OI – kazao je Tucak, nasljednik Ratka Rudića.

Izbornik je ostao bez Hinića, Barača i Vićana, koji biološki više ne bi mogli izdržati još jedan olimpijski ciklus i doplivati do Rija 2018., a iako je računao na Burića i Boškovića, dečki su zatražili svojevrsni time-out na godinu dana.

– Cilj mi je isprobati mlade igrače, vidjeti tko nam od njih može pomoći za SP. Jedva sam dočekao prvi trening, sve je prošlo kako sam i zamislio.

Hoćete li igračima biti trener prijatelj ili izbornik čvrste ruke?

– Ne mogu im kao trener biti prijatelj, a ako strog znači da će se morati poštovati norme, onda ću biti strog...

Prvi izbornikov potez bio je postaviti novog kapetana. Izabrao je vratara Josipa Pavića.

– Moji prethodnici Zdeslav Vrdoljak i Samir Barač digli su visoko ljestvicu, bit će teško nadmašiti njihove uspjehe. Naravno, ne želim biti samo onaj tip koji će mijenjati zastavice s protivnikom (ha-ha) – kaže kapetan Pavić.

Kakva je razlika trenirati kod Rudića, odnosno sada kod Tucka?

– Navikli smo se na Ratka, on je bio osam godina s nama. Kod Ivice se već po prvim treninzima vidi da radi na sitnim detaljima. Momčad mu vjeruje, a upravo je obostrano povjerenje najvažnije, tako smo funkcionirali i s Rudićem – dodao je Pavić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije