Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripreme za EP

Dupin Paulo Obradović lovi naslov u Divljoj ligi u ulozi Ratka Rudića!

Divlja liga
Emir Fulurija/VLM
23.07.2010.
u 11:39

Nikad nisam osvojio Divlju ligu, ali jesam hrvatsko prvenstvo. No, na prvom mjestu mi je ovog ljeta reprezentacija, s kojom sanjam postolje u Zagrebu.

Nakon osvajanja trećeg mjesta na završnom natjecanju Svjetske lige u Nišu, hrvatski vaterpolski reprezentativci dobili su od izbornika Ratka Rudića nekoliko slobodnih dana. No, stanka je već završena, pa su se jučer najbolji hrvatski vaterpolisti opet okupili u Dubrovniku. Pred njima su pripreme za Finin kup koji se igra u Rumunjskoj te Europsko prvenstvo kojemu je Hrvatska domaćin.

– U Nišu smo igrali dobro, sve je proteklo po planu. Željeli smo ući u finale, ali i s trećim mjestom treba biti zadovoljan s obzirom na to da smo došli izvan prave forme i da pripreme tempiramo za ono najvažnije ovog ljeta - EP u Zagrebu – istaknuo je jedan od mnogobrojnih igrača Juga CO-a u reprezentaciji, Paulo Obradović.

Žestoko nakon Rumunjske

– Mislim da ćemo i do Rumunjske trenirati nešto smanjenim intenzitetom, a tek nakon toga slijede prave, žestoke pripreme kako bismo na svojem terenu bili što bolji. To, doduše, ne znači da na Fininu kupu nećemo ići po najviši plasman – kaže Obradović.

Dok reprezentativci nižu kilometre na bazenu u Gružu, na kultnom kupalištu Danče, gdje je i osnovan VK Jug, pri kraju su pripreme za početak glavnog turnira 27. prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu, popularne Divlje lige. U kvalifikacijama je devet momčadi izborilo nastup u glavnom turniru i tako se priključilo sedam najboljih iz 2009. koji ne moraju u kvalifikacije.

Među momčadima koje su izborile nastup u glavnom turniru je i Luka Čilipi koju je u ponedjeljak vodio upravo Paulo Obradović.

– Kada god mogu, pomognem svojim prijateljima, a najvažnije je da smo izborili nastup u glavnom turniru. Ne očekujemo ništa više jer su favoriti momčadi s dužom tradicijom i igračima koji mogu i danas igrati u drugoj, ako ne i u prvoj ligi – kaže Obradović, koji se nasmijao na primjedbu da je teže osvojiti Divlju ligu nego prvenstvo Hrvatske.

Počinje glavni turnir

– Nisam igrao u Divljoj ligi, ali znam koliko je teško biti prvak Hrvatske. Ako je to još teže, onda to dovoljno govori o kvaliteti Divlje lige – zaključio je Obradović.

Inače, prvo kolo glavnog turnira Divlje lige danas donosi ove utakmice: Solitudo - Luka Čilipi (početak u 16.15), Čingrija - Gjivovići Dolphins (17.05), Špilja Danče - Elita (17.55), Villa Šeherezada - Fun H2O Mlini (18.45).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije