Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Challengeru u Splitu

Duje Ajduković bez milosti za bivšeg 24. tenisača svijeta

Osijek: Finale Hrvatskog premier tenisa, Ajduković/Konjuh -Gojo/Mrdeža
Dubravka Petric/PIXSELL
01.10.2020.
u 23:33

Pobjedu karijere mladog Splićanina s tribina u Firulama pratio je i njegov poznatiji sugrađanin Goran Ivanišević

Nakon što je na turniru u svom rodnom Splitu postigao prvu pobjedu na Challenger razini, 19-godišnji Duje Ajduković učinio je korak više. U četvrtak je u drugom kolu, sa 6:0, 6:4 izbacio Slovaka Martina Kližana, nekad (2015. godine) 24. tenisača svijeta.

Time je Duje osigurao novi veliki prodor na ATP listi, u poretku uživo sada je na 419. poziciji, što je napredak od 43 mjesta u odnosu na stanje prije turnira. I, naravno, to je novi najbolji plasman našeg tenisača o čijoj karijeri brine Ivan Ljubičić, a nedavno je po dva tjedna u Cavtatu i Korčuli trenirao s Marinom Čilićem.

U konkurenciji igrača do 20 godina Ajduković je sada na respektabilnom 18. mjestu. Prvi je Talijan Jannik Sinner. A pobjedu karijere mladog Splićanina s tribina u Firulama pratio je i njegov poznatiji sugrađanin Goran Ivanišević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije