Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SP u Rusiji

Duboko je razočarao cijelu Hrvatsku i izazvao bijes nacije: 'Puknuo je u krivom trenutku'

Nikola Kalinić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
14.04.2020.
u 09:08

Hrvatska je na pohodu prema svjetskom srebru u Rusiji krenula pobjedom protiv Nigerije (2:0), a Nikola Kalinić ''nije bio spreman za ulazak u igru''. Izbornik ga je poslao kući

Nisam sretan i ponosan, ali to je bila jedina moguća odluka, izjavio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon što je iz momčadi izbacio Nikolu Kalinića.

Hrvatska je na pohodu prema svjetskom srebru u Rusiji krenula pobjedom protiv Nigerije (2:0), a Nikola Kalinić ''nije bio spreman za ulazak u igru''. Izbornik ga je poslao kući.

>> Najbolji trenuci s dočeka vatrenih sa SP-a u Rusiji

U drugoj epizodi HRT-ova dokumentarca Junaci našeg doba, kojim se prisjećamo puta do finala na SP-u, izbornik Dalić i igrači govorili su o susretu s Nigerijom i ''slučaju Kalinić''.

– Odlučio sam krenuti s četiri napadača. Bod nam nije donosio ništa, a poraz bi nas izbacio van. Trebala nam je pobjeda. U špici je bio Kramarić, na krilima Rebić i Perišić, a ulogu drugog napadača povjerio sam Mandžukiću. Trebao mi je uz Kramu borbeni tip koji grize i tako sam odluku objasnio igračima – rekao je Zlatko Dalić i nastavio:

– Kalinić se zagrijavao, ali nije htio ući u igru. Trebao je igrati u drugom poluvremenu. Istu stvar napravio je protiv Brazila u pripremnoj utakmici za SP, a ponovilo se i na treningu nakon Nigerije. Nisam imao izbora i poslao sam ga kući. Ni danas nisam sretan ni ponosan zbog te odluke.

Vedran Ćorluka također nije bio u prvih jedanaest, izbornik se odlučio za dvojac Vida – Lovren. 

– Kalinića mogu razumjeti, ali eskaliralo je u najgorem trenutku i za njega i za nas. On je fenomenalan momak i bit će uvijek naš prijatelj. Nakupilo mu se kroz sve ove godine puno toga, deset godina ulazio je po deset minuta – rekao je Vedran Ćorluka i dodao:
– Kale zna da je pogriješio i mi smo toga bili svjesni i jako mi je žao da nismo uspjeli ugasiti taj problem, a bilo je prilike. Zaslužio je biti dio ove priče zbog svog doprinosa reprezentaciji i zbog golova Grčkoj koji su nam omogućili da dođemo do Rusije.

Uoči dvoboja s Nigerijom izbornik je šansu dao Mandžukiću, a Nikola je ostao na klupi.

– Nije jednostavno biti na klupi, svatko misli da mora igrati i u tom je slučaju i on to očekivao. Ja sam isto imao takav pogled nakon odlične sezone, da ću imati više minuta, ali izbornik je odlučivao tko će igrati – istaknuo je Andrej Kramarić.

Ivanu Perišiću i Milanu Badelju također je teško pao ovakav Kalinićev rastanak s reprezentacijom.

– Poznajem ga dvadeset godina, skupa smo igrali u Hajduku. Jako mi je žao, znam kakav je igrač i koliko je propatio u reprezentaciji. Jednostavno je puknuo u krivom trenutku, kazao je Perišić, a Badelj je dometnuo:

– Nogomet je kolektivna igra. Možeš biti ljutit jer ne igraš, ali moraš pokazati poštovanje prema onome tko igra. Normalno je da se ne možeš jednako veseliti svom pogotku kao kada ga zabije netko drugi, ali kroz taj proces možeš rasti i razviti se u velikog čovjeka.

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
09:21 14.04.2020.

Mnogi sportaši u hrvatskoj povijesti su primjer odricanja, borbe, želje i strasti, ali i poniznosti i veličine u porazu. No, taj nosonja kalinović nije nijedno od tog. Sramotno!

KI
kilkenny
09:44 14.04.2020.

"Hrvatska je na pohodu prema svjetskoj bronci u Srbiji krenula pobjedom protiv Nigerije (2:0)" - a da se autor probudi u nigdjezemskoj i ode u svoju srbijicu pod šljivu?

JB
Jednonogi.Brabonjak
10:04 14.04.2020.

Je li imao drugi motiv ili ne nećemo saznati.Tko će ga znati... Njegova stvar, al ne volim kad ga pokušavate opravdavati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije