Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19-godišnjak

Drugi strijelac Lige prvaka: Tajno Červarovo oružje za Euro

25.10.2017.
u 09:33

Nakon pet odigranih utakmica LP-a Halil Jaganjac je na drugom mjestu s 35 postignutih pogodaka što je sedam po utakmici.

Halil Jaganjac (19) mogao bi biti veliko iznenađenje na Europskom prvenstvu kojem je domaćin Hrvatska u siječnju 2018. godine. Došao je ove sezone u skopski Metalurg i već na početku sezone postao ne samo najbolji strijelac kluba, nego i drugi strijelac Lige prvaka. Nakon pet odigranih utakmica Halil je na drugom mjestu s 35 postignutih pogodaka što je sedam po utakmici.

Samo pogodak više od njega ima Slovenac Žiga Mlakar, igrač Celja. Dobre igre u Metalurgu značile su i novi poziv na pripreme hrvatske reprezentacije koje će se održati u listopadu.

Stalno se čujem s Červarom

– Za sada mi je super u Skoplju. Na početku nije bilo onako kako sam očekivao, ali ubrzo sam pohvatao sve konce. Mislim da je faza privikavanja prošla i sada se mogu posvetiti samo rukometu – kaže Halil, koji se odlično uklopio u mladu momčad makedonskog doprvaka.

– Daleko smo najmlađa momčad u Ligi prvaka, i to kada gledamo sve četiri skupine. Šteta što smo na svom parketu izgubili od Beşiktaşa. S tim bodovima sada bismo bili drugi, iza Montpelliera koji je prvi favorit skupine – istaknuo je Jaganjac.

1/9

Dobro, nije da ste odustali od borbe za drugo mjesto?

– Naravno da nismo. Imamo bod manje od Motora i nakon sljedeće tri utakmice puno toga bit će jasnije. Igramo kod kuće s Motorom i Montpellierom te u gostima kod Beşiktaşa. S četiri boda ostajemo u igri za doigravanje za osminu finala.

No, do nastavka Lige prvaka, 4. studenog, ima još puno vremena.

– Da, sada smo fokusirani na SEHA Gazprom ligu gdje želimo napraviti seriju dobrih rezultata.

Kakva je suradnja s Linom Červarom?

– Odlična. Trenutačno nije s nama jer ima obvezu u Hrvatskom rukometnom savezu. Ali čujemo se svakodnevno, izmjenjujemo poruke. Bez obzira na to što ga nema, ovdje se radi prema njegovu planu i programu.

Dobro, vidjet ćete se uskoro na pripremama reprezentacije.

– Za mene je velika čast što ću opet biti uz bok najboljim hrvatskim igračima – rekao je Jaganjac.

Jaganjac na mjestu lijevog vanjskog pucača za konkurenciju u dresu reprezentacije ima Marka Mamića i Stipu Mandalinića. Mamić je već bio na nekoliko velikih natjecanja, no za razliku od Halila igra jako malo u Kielcu. Mandalinić je u odličnoj formi i zahvaljujući njemu PPD Zagreb koliko-toliko dobro stoji ove sezone.

– Ne zamaram se tko mi je konkurencija. Nemojte zaboraviti da na mjestu lijevog vanjskog mogu dobro igrati i Duvnjak i Karačić. Ja ću napraviti sve što mogu da izborim dres za Europsko prvenstvo – naglasio je Halil.

Je li godina u mladoj momčadi PSG-a bila promašena?

– Ne bih tako rekao. U tih godinu dana naučio sam puno dobrih drugih stvari. Nisam igrao vrhunski i da sam tamo ostao još godinu dana, onda bi to vjerojatno bio promašaj. Nemojmo zaboraviti da imam tek 19 godina i da je preda mnom još dugačak put do vrhunskog igrača

Živim samo za rukomet

Kako ste se snašli u Skoplju?

– Ma, sve pet! Za razliku od Francuske ovdje govorim naš jezik. Stanujem preko puta dvorane Autokomanda u kojoj imamo treninge. Blizu mi je i restoran u kojem imam ručak i večeru. Odem tu i tamo do centra grada, ali ne prečesto. Što se tiče uvjeta za treninge, oni su zaista odlični. Dvorana je obnovljena, klimatizirana, imamo fitness, teretanu. Ma, nemam se na što žaliti. Jedino mi nedostaje djevojka. Nismo se vidjeli već dva mjeseca i jedva čekam dva, tri slobodna dana uoči priprema reprezentacije. Nedostaju mi i moji najbolji prijatelji, a brat često dođe do Skoplja.

S kim se najčešće družite u Skoplju?

– Sa suigračem Tokićem koji je također igrao u nekim mlađim selekcijama Hrvatske. Stanujemo jako blizu pa odemo na kavu ili ručak.

Još se čeka puna dvorana Boris Trajkovski, kao nekada kada je Metalurg igrao značajniju ulogu u Ligi prvaka. Za sada je na dvije domaće utakmice, protiv Beşiktaşa i Sportinga, bilo oko 3000 gledateljima.

– Valjda će zbog dobrih igara biti sve više publike. Uvijek je gušt igrati pred punim tribinama – istaknuo je Halil.

Halil bi sljedeće godine mogao igrati na dva EP-a, prvo na seniorskom, a potom na juniorskom.

– Ne znam, daleko je to još – zaključio je Jaganjac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije