Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski veslački savez

Drugi put u karijeri! Braća Sinković izabrana za posadu godine

Valent i Martin Sinković
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/3
22.11.2019.
u 23:35

Presretni smo zbog nagrade jer je ovo velika potvrda koliko vrijedimo u svijetu. Možda je najveća potvrda za to što smo prešli u novu disciplinu te smo i tu smo uspjeli obraniti svjetsku titulu - rekao je Valent Sinković

Po drugi put otkako nastupaju kao dvojac, braća Sinković proglašena su za posadu godine od strane Svjetskog veslačkog saveza (FISA).

Prvi put se to dogodilo 2016. godine nakon što su u Riju postali olimpijski pobjednici u dvojcu na pariće, a ovaj put su tu prestižnu nagradu zaradili kao dvostruki svjetski prvaci u dvojcu bez kormilara.

>> Pogledajte razgovor s braćom Sinković za Večernji TV

Valent i Martin Sinković svoju su nagradu primili na godišnjoj Fisinoj svečanosti održanoj sinoć u Londonu, a s njima u pratnji bile su i njihove supruge Antonela i Manuela.

Premda nisu imali dominantnu sezonu kao što su bile neke prijašnje, Sinkovići su očito ostavili jako snažan dojam na ocjenjivački sud s time što su uspješno obranili naslov svjetskih prvaka u novoj disciplini.

Ova nagrada zacijelo je najbolja moguća potvrda koliko hrvatska braća znače u svijetu veslanja. A njima osobno zasigurno će to biti veliki poticaj da postanu i prva posada u povijesti veslanja koja je nakon dvojca na pariće osvojila olimpijsko zlato i u dvojcu bez kormilara.

- Presretni smo zbog nagrade jer je ovo velika potvrda koliko vrijedimo u svijetu. Možda je najveća potvrda za to što smo prešli u novu disciplinu te smo i tu smo uspjeli obraniti svjetsku titulu - rekao je Valent Sinković.

Izvrsnost Braće Sinković već je 2016. godine službeno priznata od strane Svjetske veslačke federacije kada su Martin i Valent proglašeni najboljom muškom posadom, dok je trener Nikola Bralić za najboljeg veslačkog trenera na svijetu izabran 2015. godine.

- Stvarno je velika čast kada te svjetska organizacija u tvom sportu izabere za najbolju posadu u svijetu i to u dvije različite discipline. Prepoznali su naše rezultate, to je velika stvar i velika motivacija za Olimpijske igre. Sada treniramo jako za Tokyo da pokušamo i u dvojcu bez kormilara osvojiti najsjajnije odličje te tako ispisati povijest veslanja – rekao je Martin Sinković.

Valent i Martin Sinković
1/8

Komentara 3

KA
kajinx
10:25 23.11.2019.

Čestitke obitelji Sinković!

EJ
Eja
19:26 23.11.2019.

Da su nogometaši vrijedili bi bar po 100 milijuna eura! Ovako je to "samo" sport, onaj pravi iskonski olimpijski sport! Svaka čast!

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
19:36 23.11.2019.

Sad su braća već pretjerala s prvim mjestima pa FISI po uzoru IAAF jedino preostaje da maknu njihove discipline iz svog programa poput Sandre iz dijamantne lige

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije