Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVI 47. ROĐENDAN

Druga osoba: Pogledajte kako danas izgleda sportašica zbog koje je strepila cijela SFRJ

Monika Seleš 1996.
Foto: Twitter
1/7
02.12.2020.
u 12:20

Monika Seleš redovnim treninzima riješila se viška kilograma i sada izgleda kao druga osoba

Monika Seleš, nekadašnja najbolja tenisačica svijeta, danas slavi 47. rođendan.  

Seleš je rođena 2. prosinca 1973. godine u Novom Sadu, bila je reprezentativka SFRJ, a tijekom fantastične karijere osvojila je čak 53 turnira i pritom dosegnula devet Grand Slam naslova.

Američko državljanstvo uzela je 1994., a devet godina kasnije završila je karijeru. Rođena je u mađarskoj obitelji, tenis je počela igrati sa šest godina, a prvi profesionalni turnir odigrala je kao 14-godišnjakinja.

Prvi turnir osvaja u Houstonu u svibnju 1989. godine, a mjesec dana kasnije probija se u polufinale svog prvog Grand Slama – Roland Garrosa, gdje je izgubila od Steffi Graf.

Svoju prvu godinu u teniskoj karijeri završava kao svjetski broj šest. Prvi osvojeni Grand Slam turnir bio joj je Roland Garros 1990. godine, u finalu je pobijedila Steffi Graf te je tog dana postala najmlađa tenisačica koja je osvojila taj slavni turnir sa 16 godina i 6 mjeseci.

Nažalost, karijera joj je praktički uništena 30. travnja 1993. godine, kada je naočigled cijelog svijeta brutalno napadnuta na turniru u Hamburgu.

Podsjetimo, u pauzi između gemova do terena je stigao poremećeni Gunther Parche, koji je velikim kuhinjskim nožem ubo Moniku u gornji dio leđa. Kod lopatice je zadobila ubodnu ranu od četiri centimetara.

Premda se Monika oporavila za nekoliko tjedana, napad je ostavio psihičku traumu. Profesionalni tenis nije igrala dvije i pol godine, djelomično i zbog toga što je napadač dobio samo uvjetnu kaznu.

U tom je trenutku bila prva tenisačica svijeta, a kasnije je utvrđeno da je Parche bio je poremećeni obožavatelj Steffi Graf koji jednostavno nije podnosio Monikine pobjede.

Inače, Seleš se i danas povremeno oglašava na društvenim mrežama uglavnom objavljujući stare fotografije i sjećanja, međutim i aktualnim objavama izaziva brojne reakcije.

Ona se redovnim treninzima riješila viška kilograma i sada izgleda kao druga osoba.

Seleš je i početkom svibnja objavila dvije fotografije gdje se već moglo vidjeti kako je dosta smršavjela. Na jednoj je od njih istaknula da čita knjigu Jamesa Blakea "How I Lost Everything and Won Back My Life", dok je na drugoj prikazala da i dalje itekako drži do svoje tjelesne kondicije.

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
15:56 02.12.2020.

Ja nikada nisam strahovao od Monike Seles iko sam zivio u SFR Jugoslaviji kad je ona bila aktivna. Bila je jako omiljena tenisacica.

LU
LukasNola
23:31 02.12.2020.

Draga i nezaboravna Monika Seleš

VA
vadis1
14:21 02.12.2020.

Smrsavijela ili smrsavila? Zasto treba jezik praviti kompliciranijim nego vec i je? Ja sam u skoli ucio smrsaviti, smrsavila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije