Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJILJANI I ŠAHOVNICA

Dron s hrvatskom zastavom povod za obračun s Hrvatima

Zastava
Foto: VL BIH
23.10.2017.
u 09:45

Oko 33. minute susreta pojavio se dron s pričvršćenom hrvatskom zastavom, što je izazvalo odobravanje navijača Zrinjskog te negodovanje navijača Sarajeva – Hordi zla.

Malo prije nego što su nogometaši Sarajeva poveli na stadionu HŠK Zrinjskog, nadletio je dron s hrvatskom zastavom (zastava Herceg-Bosne), što je u BiH poslužilo za polemike, optuživanja, prisjećanje na rat, pozivanje na legalnost.

Oko 33. minute susreta pojavio se dron s pričvršćenom hrvatskom zastavom, što je izazvalo odobravanje navijača Zrinjskog te negodovanje navijača Sarajeva – Hordi zla. Dok je publika bila zabavljena fotografiranjem ‘'NLO-a'’, Sarajevo je zabilo prvi zgoditak, nakon čega je krenula bakljada navijača Hordi zla koji su zapaljive predmete bacali prema navijačima Zrinjskog i u stadion. Srećom, nijedna baklja nije pogodila domaće navijače. 

Zastava
1/7

Nakon toga Ultrasi su se krenuli obračunati sa sarajevskim navijačima, što je spriječila policija. Sudac je prekinuo susret te je ugledao zastavu koju je '‘vozao'’ dron. Nakon toga izaslanik zadužen za sigurnost tražio je osobu koja je upravljala dronom te je došao i do novinarske lože. Ovaj je događaj podsjetio na Beograd u listopadu 2014. godine, kada je zastava Albanije izazvala kaos. Iako nisu ‘'pale šake'’, mostarski dron bio je povod za nacionalistička, šovinistička i na granici zdrave pameti medijska i druga iživljavanja i prepucavanja. 

U sarajevskoj javnosti započela je kanonada optužbi i priča kako se je riječ o Herceg-Bosni, o tome je li zastava zabranjena... A nitko nije vidio ništa prijepornog u zastavi s ljiljanima bošnjačke Armije BiH. Negirana je i povijest BiH jer je dio svih mirovnih planova upravo Hrvatska republika Herceg-Bosna, odnosno Hrvati kao kolektiv, čija je trobojnica sa šahovnicom službeni simbol zemlje.

Komentara 69

AL
Alfredo
10:03 23.10.2017.

Pa normalno. Hrvati se trebaju pripojiti Hrvatskoj. Hercegovci su najvise dali za Hrvatsku i trebaju biti dio Hrvatske. Slavonac sam ali tako nemisle svi. A trebali bi. Nazalost Komunisti jos uvijek trabunjaju i to prolazi na TV. Moramo biti jedinstveni kao 91.ili nas nece biti. Trebamo pomoci Hercegovini. Oni su bili spremni kada je trebalo. Vjecna im hvala. To zna Vukovar i Slavonia. Pozz svim Hrvatima. Ma gdje bili.

Avatar tituš
tituš
10:06 23.10.2017.

Jedina pogreška u politici Tuđmana dogodila se u nepravdi prema hrvatskom biću u BiH, trebali smo ih integrirati kada je bilo vrijeme, ovako smo pogubili više od polovine naroda i teritorija u BiH gdje se sada pokušavamo spasiti zadnjim snagama ..

AL
Alfredo
10:20 23.10.2017.

Sloboda i cast za buducnost. Zato se Hrvati trebaju ponovno okupiti kao 91. i ponovno spasavati Hrvatsku i Hrvate ma gdje bili. Osobito u Hercegovini. Tamo su izlozeni svemu i svacemu. Dok u RH vladaju i dalje udba i komunizam. U svim strankama su prisutni. Cisti stalinizam. Pozz svim Hrvatima iz Diaspore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije