Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHELSEA Bijesnom napadaču kazna za neprimjereno ponašanje

Drogba: Reagirao sam vruć i zbog toga žalim

Autor
Ante Buškulić
13.11.2008.
u 15:46

Unešić i Burnley po dosta su toga u srijedu bili slični. Mjestašce od 2000 stanovnika ugostilo je Dinamo, na stadionu je bilo gotovo 7000 gledatelja, a trećeligaš Zagora namučio je plave. U Engleskoj su veliki plavi bili domaćini, drugoligaš Burnley došao je na noge Chelseu. Iz tog je grada od 70.000 stanovnika u London doputovalo njih 6100, a za razliku od Zagore, Burnley je ostvario senzaciju. Pobjedom 5:4 (1:1) ušao je u četvrtfinale Liga kupa, a veselica je u Burnleyu trajala do jutra.

Drogba: Žao mi je
No, nažalost, više se govorilo o ponašanju Drogbe nego o slavlju Burnleya. Bjelokošćanin se vratio na teren nakon ozljede, doveo Chelsea u vodstvo 1:0 i malo pretjerao u slavlju.

- Pokušao sam proslaviti pogodak kada me nešto pogodilo. Učinio sam pogrešku bacivši novčić natrag u publiku i ako sam nekoga ozlijedio želim se zbog toga ispričati. Reagirao sam vruć, u trenutku, i zbog toga žalim. Pogriješio sam - govorio je kasnije pokajnički Drogba.

Nikoga nije ozlijedio, ali Didier je zaboravio spomenuti da je gađanju novčićem prethodilo pokazivanje srednjeg prsta gostujućim navijačima. I policija istražuje incident.

- Nisam razgovarao s njim o tomu, dobio je žuti karton, a ja nisam ni vidio očemu je riječ - naglasio je trener Luiz Felipe Scolari, a ni suparnički trener Owen Coyle nije se obazirao na incident kazavši da ga nije vidio.

Prije šest godina isto je napravio Jamie Carragher na Arsenalovu Highburyju, no tada je Liverpoolov branič dobio crveni karton, tri utakmice kazne i unatoč policijskoj istrazi ostao bez dodatne kazne. Alan Smith dok je igrao za Leeds kažnjen je s dvije utakmice jer je jednako tako uzvratio bocu suparničkim navijačima.

Engleski nogometni savez (FA) inače ne poduzima mjere ako je sudac reagirao, a jest, no ovaj je put načinio iznimku i također pokrenuo istragu.

I peti put zaredom
Tako je slučaj Drogba zasjenio i Chelseov podbačaj. A niz samo raste - peti je to put zaredom da su plavi izgubili u raspucavanju jedanaesteraca! Jedina je dobra stvar, piše Times, što Terry nije bio u opasnosti da ponovno proživi agoniju iz Moskve, kada je lani u finalu Lige prvaka posljednjni promašio s bijele točke. U srijedu je ostao na klupi, kao i Anelka i Lampard. I gledao kako anonimni Brian Jensen brani udarce Bridgea i Obi Mikela za veliko Burnleyevo slavlje.

- Za prvenstvene sam okršaje čuvao devetoricu igrača. To nije sramota, iako smo ispali iz natjecanja rano, što nije normalno za Chelseu - dodao je Scolari.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije